ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!! Το Evros-news.gr έχει γενέθλια-Συμπληρώσαμε 1 χρόνο στον “αέρα”

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!! Το Evros-news.gr έχει γενέθλια-Συμπληρώσαμε 1 χρόνο στον “αέρα”

Μια πολύ σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για όλους εμάς εδώ στο Evros-news.gr, αφού συμπληρώσαμε 1 χρόνο στον “αέρα” του διαδικτύου και ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ. Ήταν 27 Απριλίου του 2017, πέρυσι τέτοια ημέρα το πρωί, όταν για πρώτη φορά βγήκαμε στον “αέρα” και χάρη στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ που ανοίξατε, την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ και ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ , καταφέραμε να γίνουμε το ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΑΪΤ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.

Ένα ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, σε όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, μας στηρίξατε, μας κάνατε την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ, είναι πολύ λίγο. Στις χιλιάδες καθημερινά, δεκάδες χιλιάδες κάθε βδομάδα, εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μήνα και τα εκατομμύρια στον ένα χρόνο που ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, δεν φτάνει.

Η ιδέα για ένα σάιτ ή μια ιστοσελίδα που θα αφορά τον Έβρο, στριφογύριζε στο μυαλό μου επί μήνες. Αμέσως μετά την αποχώρηση μου από το Υπουργείο Εξωτερικών όπου εργάστηκα ως Διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας και με δεδομένο το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα και η δημοσιογραφία στην χώρα μας (αναμενόμενο αφού ήταν μια “φούσκα” που κάποια στογμή θα έσκαγε με πάταγο), η σκέψη για επιστροφή στα… πάτρια εδάφη, άρχισε να κερδίζει “έδαφος”. Η καθημερινή επαφή και παρακολούθηση όλων των σάιτ του νομού Έβρου, λόγω της προηγούμενης ιδιότητας μου, ήταν η καλύτερη ευκαιρία να σχηματίσω μια αρκετά καλή “εικόνα” του χώρου των ΜΜΕ στο διαδίκτυο.

Τελικά πήρα την μεγάλη απόφαση, να ξεκινήσω την δημιουργία του Evros-news.gr. Είχα την μεγάλη τύχη να γνωρίσω τον Γιώργο, τον άνθρωπο που σχεδίασε, έστησε και το δημιούργησε από τεχνικής άποψης. Με σημαντική εμπειρία, μια και έχει κάνει το ίδιο με πάνω από 200 ακόμα παρόμοια σάιτ, επιλέξαμε μαζί την εμφάνιση που μας άρεσε, το template που λένε και στο χωριό μου, το Παλιούρι Διδυμοτείχου και ξεκινήσαμε.

Με 30 χρόνια στην δημοσιογραφία, επιτελικές θέσεις σε καθημερινές αθηναϊκές εφημερίδες και στην ΕΡΤ, δεν σαε κρύβω ότι παραμονή της έναρξης λειτουργίας μας, όλο το βράδυ της 26ης Απριλίου του 2017 που ξενυχτήσαμε με τον τεχνικό αλλά και το γιο μου Γιωργάκη, αλλά και το πρωί της 27ης που βγήκαμε στον “αέρα”, είχα τεράστια αγωνία και έντονο άγχος, αν όλα θα πάνε καλά. Τελικά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και ξεκινήσαμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, μεγαλώνοντας καθημερινά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΕΑ μας.

Ξεκινήσαμε αποφασισμένοι να… ταράξουμε τα νερά. Να μην είμαστε ένα σάιτ όπως τα υπόλοιπα του νομού Έβρου, αλλά να φέρουμε κάτι διαφορετικό. Ανεξάρτητα από πολιτικές, κοινωνικές, αθλητικές, οικονομικές και πολιτιστικές απόψεις, από γνωριμίες και φιλίες, επιλέξαμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να είμαστε ένα σάιτ που κυριλεκτικά. ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ. Τουλάχιστον αυτά που μαθαίνουμε.

Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Ότι πετώντας μια μεγάλη πέτρα στην.. ήρεμη λίμνη του περιβάλλοντος που υπήρχε και κυριαρχούσε στο νομό, θα αντιμετωπίζαμε αντιδράσεις και μάλιστα έντονες. Θα δεχόμασταν επιθέσεις, απειλές, εκβιασμούς, όχι μόνο εμείς προσωπικά, αλλά και το οικογενειακό, το συγγενικό, το φιλικό περιβάλλον, αλλά και όσοι άνθρωποι σε αυτό το ξεκίνημα στάθηκαν δίπλα μας.

Όσοι είχαν συνηθίσει να βρίσκονται στο απυρόβλητο, να μην τους γίνεται η παραμικρή κριτική, να έχουν πάντα δίπλα τους(και όχι απέναντι όπως είναι το σωστό), ΜΜΕ που αντί για τα πλήκτρα του κομπιούτερ ουσιαστικά κρατούσαν… θυμιατό και τους λιβάνιζαν, όχι απλά θα αντιδρούσαν, θα… κλωστούσαν, αλλά θα εξαγριώνονταν. Αν καθίσω και αραδιάσω πόσες απειλές απ’ ευθείας ή μέσω τρίτων δεχθήκαμε για μηνύσεις και αγωγές, θα χρειαστεί να γράφω ως τα ξημερώματα. Μέχρι τώρα δεν μου ήρθε καμιά.

Δεν μας φόβισαν, ούτε μας πτόησαν και φυσικά σε καμιά στιγμή δεν μας έκαναν να αλλάξουμε στάση, άποψη και κριτική διάθεση απέναντι σε πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα. Όταν άλλωστε έχεις δεχθεί αγωγές εκατομμυρίων από τον συγχωρεμένο τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τις οποίες στα δικαστήρια τις έχασε και δεν καταδικάστηκες ούτε σε μία, όταν είδες μπράβους μεγαλοπαραγόντων να σου κάνουν… καλοκαιρινό το αυτοκίνητο(ένα SKODA FABIA 1.200 κυβικών δηλαδή μετά από τόσα χρόνια δουλειάς), δεν είναι δυνατόν να σε τρομάξουν κάποιοι που σε τοπικό επίπεδο βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι έγιναν γίγαντες ή λειτουργούν φαραωνικά.

Όχι πως δεν υπήρξε ψυχολογική φθορά. Όταν ακούς μπροστά στο παιδί σου κάποιον… μεγαλόσχημο να σου λέει “εντάξει, όλοι εσείς είστε του 50άρικου ή του 100άρικου” και αμέσως σε ρωτάει ο γιος σου “μπαμπά ποιός είναι αυτός ο κύριος που τολμάει να σου μιλάει έτσι, εσένα που ξέρω ότι.. κλώτσησες ως δημοσιογράφος τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ με τα οποία προσπάθησαν να δελεάσουν συγκεκριμένοι μεγαλοπαράγοντες”, είναι φυσικό αυτό να σου στοιχίζει.

Όταν βλέπεις να την “πληρώνουν” πρόσωπα που αρχικά τάχθηκαν στο πλευρό σου, αλλά δεν… άντεξαν(και το κατανοώ) στις πιέσεις, τους εκβιασμούς, τις απειλές για κάθε είδους αντίποινα αν συνέχιζαν να στηρίζουν “αυτόν τον τρελό που ήρθε να μας κάνει άνω-κάτω”, αυτό όσο και αν έχεις ζήσει πολύ χειρότερες καταστάσεις, σε φθείρει ψυχολογικά. Απολογισμός; Δυο σοβαρές εγχειρήσεις στο μάτι, που ευτυχώς πήγαν καλά, χάρη στα… θεϊκά χέρια ενός κορυφαίου οφθαλμίατρου-χειρούργου ο οποίος κάνει πραγματικά… θαύματα και σε λίγο καιρό θα σας τον παρουσιάσω.

Περιμέναμε και ήταν αναμενόμενο, να δεχθούμε επιθέσεις και από τον δικό μας χώρο. Από δημοσιογράφους και “δημοσιογράφους”. Ποιός είναι αυτός που ήρθε από την Αθήνα να μας… αναστατώσει; αναρρωτιούνταν ή συζητούσαν κάποιοι, αφού θεωρούσαν… κτήμα και ιδιοκτησία τους τον χώρο των ΜΜΕ στο Έβρο.

Κάνει δημοσιογραφία απ’ το facebook, προσπαθούσαν να μας κατηγορούσαν άλλοι. Στην ηλεκτρονική εποχή, όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν, μας θεωρούσαν… ιερόσυλους που αναδημοσιεύσαμε φωτογραφίες, βίντεο και θέματα φίλων από τις προσωπικές τους σελίδες. Τώρα, έναν χρόνο μετά, όλα τα υπόλοιπα σάιτ του Έβρου, δημοσιεύουν-και καλά κάνουν-θέματα από το facebook.

“Έκλεψες μια πρόταση από το ρεπορτάζ μου και το κατάλαβα γιατί είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος γραφής μου”, άκουσα συνάδερφο σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Εγώ που ως… εφημεριδάς έγραψα εκατομμύρια λέξεις σε ρεπορτάζ κορυφαίων καθημερινών αθλητικών εφημερίδων, άκουγα ότι “έκλεψα” από κάποιον ο οποίος έγραφε σε ένα περιοδικό το οποίο διάβαζαν ελάχιστα άτομα και αντέγραψα το ύφος γραψίματος του που είναι χαρακτηριστικό. Συν φυσικά τις απειλές για καταγγελίες σε πειθαρχικά δημοσιογραφικών ενώσεων και άλλα.

“Καλά, είναι δυνατόν να γράφει για τα πανηγύρια στα χωριά”; έλεγε σε κοινούς μας φίλους άλλος συνάδερφος. “Κάθεται και ανεβάζει συνέχεια θέματα και μας κάνει τα… τρέχουμε”, διαμαρτύρονταν άλλος. Τώρα, όλοι σχεδόν προβάλλουν τις εκδηλώσεις των συλλόγων των χωριών και πολύ καλά κάνουν, ακόμα και όσοι το θεωρούσαν μέχρι πριν ένα χρόνο… υποτιμητικό.

Τα σενάρια συνομωσίας για το ποίος κρύβεται πίσω από το Evros-news.gr φυσικά πάρα πολλά. Σε αυτά… κορυφαίος αναδείχθηκε ο φίλος μου Βαγγέλης Λαμπάκης, αλλά και αρκετοί ακόμα. Προσπαθώντας να απαξιώσουν και να υπονομεύσουν την προσπάθεια, πότε έλεγαν ότι μας  χρηματοδοτεί η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” (κατά Λαμπάκη) ενώ εμείς βγαίναμε με μόνιμο σύνθημα εναντίον των χρυσωρυχείων και αυτόν τον αποθέωναν ή δημοσίευαν τις καταγγελίες του δημοσιογράφοι που πληρώνονταν παλαιότερα από την εταιρεία του χρυσού.

Πότε ο γιος μου (λύκειο πηγαίνει ακόμα ο Γιωργάκης) δουλεύει στο γραφείο του βουλευτή Καίσα και γι’ αυτό “χτυπάω” (κάνω κριτική δηλαδή) την Γκαρά. Ναι μην γελάτε τα έλεγαν και αυτά, πότε τα… παίρνω από τον Φωτεινό για να κάνω κριτική στο νυν δήμαρχο Σαμοθράκης  Θανάση Βίτσα.

Γιατί όλα αυτά; Επειδή όλοι όσοι τα έλεγαν και τα διέδιδαν ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ. Γιατί το Evros-news.gr τους… χάλασε την σούπα, την ηρεμία και τη νηφαλιότητα. Γιατί δεν κατάλαβαν το πολύ απλό.

Όσα καταφέραμε, όπου φτάσαμε, όλη αυτή την πολύ δύσκολη και συνάμα όμορφη και συγκινητική διαδρομή, την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΪΤ του Έβρου, τα πετύχαμε ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΣΑΣ. Τους φίλους αναγνώστες του Evros-news.gr, που από την πρώτη στιγμή μας ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ, μας ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ, μας ΔΩΣΑΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΔΥΝΑΜΗ να συνεχίσουμε την πορεία που ξεκίνησε πέρυσι τέτοιον καιρό, στις 27 του Απρίλη 2017, συμπλήρωσε σήμερα έναν χρόνο και θα συνεχίσει.

ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ ΜΟΝΟ, καθημερινά να επικοινωνούμε αυτή εδώ η παρέα με τα χιλιάδες μέλη και όπως γράφω συχνά… ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ για την στήριξη, τη βοήθεια, τη συμπαράσταση, την διάδοση του Evros-news.gr, σε όλους εσάς.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλους τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και τους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ που μας ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ, κάποιοι μάλιστα αν και δέχθηκαν πιέσεις, εκβιασμούς ή ακόμα και… ΑΠΕΙΛΕΣ να σταματήσουν την συνεργασία μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Πιτιακούδης

και όλο το team του Evros-news.gr.