Απόφαση Σκουρλέτη για την αποζημίωση που θα παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι

Απόφαση Σκουρλέτη για την αποζημίωση που θα παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώγου Χουλιαράκη, έγινε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 33, του ν. 4483/2017, που αφορά τις λεπτομέρειες καταβολής αποζημίωσης στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. 

Η συγκεκριμένη απόφαση που αφορά φυσικά και τους δημοτικούς συμβούλους των 5 δήμων του Έβρου, ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4483/2017 (Α΄107/31.07.2017).

Με βάση λοιπόν την απόφαση που υπέγραψαν 17 Απριλίου οι δυο υπουργοί της Κυβέρνησης, το δημοτικό συμβούλιο ορίζει τους δικαιούχους αποζημίωσης για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του, βάσει των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας του άρθρου 279 του ν.3463/2006 που προσκομίζονται και της απόστασης του οικισμού, στον οποίο βρίσκεται η κατοικία, από την δημοτική ή τοπική κοινότητα, στην οποία βρίσκεται η έδρα του δήμου και το προβλεπόμενο ποσό της αποζημίωσης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του δήμου.

Με την απόφαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου το δημοτικό συμβούλιο προσδιορίζει το ύψος της καταβαλλόμενης αποζημίωσης ανά συνεδρίαση και έως τέσσαρες μηνιαίως, το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 1% της μηνιαίας αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ