ÁÑÃÏÓ-24/7/2016-Êáñáìðüëá óôçí ïðïßá åíåðëÜêçóáí ôñßá áõôïêßíçôá óçìåéþèçêå ôï áðüãåõìá ôçò ÊõñéáêÞò åðß ôçò ðáëáéÜò åèíéêÞò ¶ñãïõò-Êïñßíèïõ, óôá Öß÷ôéá ,åõôõ÷þò ÷ùñßò óïâáñïýò ôñáõìáôéóìïýò.Óôï óçìåßï Ýóðåõóáí  ðõñïóâåóôéêÜ ï÷Þìáôá, ç áóôõíïìßá êáé äýï áóèåíïöüñá ðïõ ìåôÝöåñáí ôïõò åðéâáßíïíôåò ãéá åîåôÜóåéò óôï íïóïêïìåßï.Ìåôáîý  ôùí åðéâáôþí ôùí É× Þôáí êáé ôÝóóåñá ðáéäéÜ.(eurokinissi-Âáóßëçò Ðáðáäüðïõëïò)

Διδυμότειχο: Σύλληψη 6 ατόμων για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος λαθρομεταναστών

Έξι άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους και ανήλικοι, συνελήφθησαν χθες βράδυ στο Διδυμότειχο και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών λαθρομεταναστών λίγο έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι 6 δράστες που είναι όλοι τους Ρομά και αντιμετωπίζουν κατηγορία για κακούργηα, εντόπισαν τους τρεις λαθρομετανάστες που κατάγονται από Αλγερία και Λιβύη και τους πούλησαν τρία ποδήλατα (μάλλον είναι κλεμμένα), για να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη. Τους έστειλαν όμως προς την αντίθετη κατεύθυνηση, την Ορεστιάδα δηλαδή και στη συνέχεια, με αυτοκίνητο τους ακολούθησαν και τους ζήτησαν περισσότερα χρήματα. Όταν εκείνοι αντέδρασαν, έπεσαν πάνω τους με το αυτοκίνητο και παράλληλα, χτύπησαν τον έναν με σιδερολοστό στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον σοβαρά, ενώ τους έκλεψαν κινητό και περίπου 350 υρώ.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε από τον έναν εκ των άλλων δύο λαθρομεταναστών (ο τρίτος που δεν είχε χτυπήματα εξαφανίστηκε) στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου και νοσηλεύεται ακόμα με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα.  Ενημερώθηκε η αστυνομία και η αντίδραση της ήταν άμεση. Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας αλλά και οι άλλοι συνάδερφοι τους απ’ το Α.Τ. Διδυμοτείχου, κινητοποιήθηκαν και εντόπισαν τους δράστες προχωρώντας στην σύλληψη τους.

Ο ένας εκ των λαθρομεταναστών τους αναγνώρισε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και θα οδηγηγθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, κατηγορούμενοι για κακούργημα.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι οι αστυνομικοί του Διδυμοτείχου απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι εξιχνιάζουν άμεσα παρόμοιες καταγγελίες που γίνονται από παράνομους μετανάστες που μπαίνουν στην χώρα μας και καταγγέλουν ληστείες ή απόπειρες εναντίον τους και αυτό έκαναν και τώρα. Το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Ιανουάριο, αποδεικνύοντας ότι εφαρμόζουν το νόμο προς κάθε κατεύθυνση και ανεξάρτητα από ποιός είναι το θύμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια.