Έχασε την Σχολή Διατροφολογίας η Ορεστιάδα. Την πήρε η Αλεξανδρούπολη

Έχασε την Σχολή Διατροφολογίας η Ορεστιάδα. Την πήρε η Αλεξανδρούπολη

Χάθηκε για την Ορεστιάδα, όπως όλα δείχνουν οριστικά, το Τμήμα Διαιτολογίας, αφού αν και η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πέρυσι αποφάσισε να ιδρυθεί στην ακριτική πόλη του Έβρου, πριν λίγες μέρες άλλαξε ξαφνικά απόφαση και θα λειτουργήσει τελικά στην Αλεξανδρούπολη.

O Πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την συγκεκριμένη απόφαση, η οποία υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τον βόρειο Έβρο, αφού όπως είπε στο xronos.gr, «Αυτό θα συμβεί επειδή το πρόγραμμα σπουδών έχει μέσα μαθήματα τα οποία μπορούν να γίνονται στις ήδη υπάρχουσες σχολές της Αλεξανδρούπολης – Ιατρική, Μοριακή Βιολογία».

Προσπάθησε μάλιστα να… χρυσώσει το χάπι για τους Ορεστιαδίτες, λέγοντας ότι «εκείνο που προέχει και το είπαμε και στην Σύγκλητο σαν απόφαση, είναι να στηριχθούν τα δύο τμήματα στην Ορεστιάδα. Δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι υπάρχει ένας κίνδυνος για αυτά τα τμήματα όσο αφορά τις μετακινήσεις μελών ΔΕΠ και ταυτόχρονα να ζητούμε την διάσπαση του τμήματος. Δεύτερον μέσα στην πρόταση είναι να στήσουμε ένα ερευνητικό κέντρο συναφές με την Αγροτική Διατροφή και την Ανάπτυξη γενικότερα το οποίο θα φέρει περισσότερη ανάπτυξη στην περιοχή «.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Έξαλλοι με μυστικοσύμβουλο του πρυτανεύοντα Τουλουπίδη. Τον θεωρούν υπεύθυνο για πιθανή απώλεια των σχολών Κτηνιατρικής και Διατροφολογίας

Με λίγα λόγια, τους… κάνουν και χάρη δηλαδή στην Ορεστιάδα που δεν τους παίρνουν και τα δυο υπάρχοντα τμήματα, για να τα πάνε και αυτά μάλλον στην Αλεξανδρούπολη και να «σβήσει’ ακόμα περισσότερο ο υπόλοιπος νομός. Δυστυχώς, αυτό που «φώναζε» εδώ και πολύ καιρό το Evros-news.gr για διάφορες μεθοδεύσεις και στο παρασκήνιο, με μυστικοσυμβούλους πρυτανεύοντα και δημάρχου, επιβεβαιώθηκαν πλήρως απ’ τις εξελίξεις. Εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση η… αφωνία και η σχεδόν αδιάφορη στάση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, για την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της πόλης του.

Τον άλλο μήνα το ραντεβού των Θρακιωτών με τον Γαβρόγλου
Εν τω μεταξύ, η συνάντηση των Θρακιωτών με τον υπουργό Παιδείας θα γίνει στις αρχές ή τα μέσα του επόμενου μήνα και σε αυτήν, ο πρυτανεύων θα συνοδευτεί από αυτοδιοικητικούς και άλλους εκπροσώπους φορέων. Όπως είπε ο κος Τουλουπίδης, ο ίδιος είναι πιθανό να έχει μία ιδιωτική συνάντηση με τον υπουργό στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη, όμως η επίσημη συνάντηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: xronos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-ΕΕΒΟΠ: Απαιτούμε η Σχολή Διαιτολογίας-Διατροφολογίας να έρθει στην Ορεστιάδα, όπως είχε αποφασιστεί