ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η Κουντουρά και ο “μαϊμού” Επίτιμος, η… πάσα του “Αρχηγού”, ο Διοικητής και τα “φρουτάκια”

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η Κουντουρά και ο “μαϊμού” Επίτιμος, η… πάσα του “Αρχηγού”, ο Διοικητής και τα “φρουτάκια”

Με… ζάλισαν φίλοι και γνωστοί στα τηλέφωνα και στα μηνύματα στο messenger(όπως το λένε και στο χωριό μου το Παλιούρι Διδυμοτείχου), να τους αποκαλύψω το όνομα του θεσμικού που βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς της Αθήνας και έκανε τα… κονέ του.

Φυσικά δεν το έκανα, αφού έτσι θα “κάρφωνα” τον άνθρωπο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μου το αποκάλυψε και τις “πηγές” ποτέ δεν τις… καις. Γιατί όσο προχωράμε σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, θα είναι πολύτιμες. Το μόνο που τους είπα, είναι ότι πρόκειται για παλιά… καραβάνα(δεν πιστεύω να πήγε σε άλλη λέξη το μυαλό σας έτσι;).

Φέρνει την Κουντουρά για… αβάντα στον

φίλο του “μαϊμού” Επίτιμο Πρόξενο

Αυτό με την πρόσκληση της υπουργού Έλενας Κουντουρά στα εγκαίνια του ρώσικου παρεκκλησίου από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, πραγματικά προκαλεί μεγάλες απορίες. Αντί να την καλέσει, για να συζητήσουν θέματα και προβλήματα του αντικειμένου της, μαζί με την επιτροπή Τουρισμού που έχει δημιουργήσει, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Επιμελητήριο, τους άλλους φορείς, τους Σαμοθρακίτες με επικεφαλής τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα, αλλά και τους άλλους δημάρχους του Έβρου, την φέρνει ΒΑΣΙΚΑ για να κάνει… αβάντα στον επί χρόνια “κολλητό” του. Τον “μαϊμού” Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη.

Από… σπόντα, όπως παραδέχθηκε μιλώντας STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, με αφορμή αυτή την παρουσία της Κουντουρά, θα γίνει και μια τέτοια συνάντηση για θέματα και προβλήματα του τουρισμού της περιοχής μας  Είναι δυνατόν;

Αν και έχω μάθει, ότι η επίσημη πλευρά της Ρωσικής διπλωματίας στην Ελλάδα, παθαίνει πλέον… αλλεργία έστω κι ακούγοντας το όνομα Γκαμπαερίδης. Κι αυτό μετά από τα προβλήματα που τους δημιούργησε με τα τεράστια ψέματα του, αφού εμφανίζονταν ως Επίτιμος Πρόξενος, ενώ όπως τον ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ το Evros-news.gr, ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικά, μια ακόμα και όταν εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα, αυτό δεν ενεργοποιήθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση. Άλλωστε στην επίσκψη του Ρώσου Πρέσβη μασλόβ στην Αλεξανδρούπολη, ήταν “εξαφανισμένος”.

Έχουν δίκιο οι Συριζαίοι “Αρχηγέ” μου

Πολύ καλά έκανε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛΑΣ Τάσος Δημοσχάκης και έφερε το θέμα του εργοστασίου Ζάχαρης της Ορεστιάδας, των απλήρωτων τευτλοπαραγωγών και του διαφαινόμενου κλεισίματος του στη Βουλή, με επίκαιρη Ερώτηση στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Τί την ήθελε όμως εκείνη την ατάκα: “Η Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη ενός εργοστασίου που βρίσκεται πλησίον των συνόρων, μετά και τα τελευταία γεγονότα με τη γειτονική χώρα“; Βγήκαν αμέσως στην αντεπίθεση οι Συριζαίοι, με πρώτο τον φίλο μου τον Σπύρο Δέδογλου και του… όρμησαν: “Όταν το κόμμα του έκλεινε το εργοστάσιο δεν ήταν πλησίον των συνόρων; μήπως μετακινήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ”;

Έχουν δίκιο οι Συριζαίοι “Αρχηγέ” μου. Όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεινε το εργοστάσιο το 2014 και μάλιστα χωρίς να εξηγήσει στον κόσμο γιατί το κάνει, δεν μπορείς τώρα να κατηγορείς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για προτεραιότητες ανάπτυξης τρου εργοστασίου Ορεστιάδας που είναι δίπλα στα σύνορα. Τους δίνεις την… πάσα να σκοράρουν σε κενό τέρμα και να ξεχαστούν οι σοβαρές δικές τους ευθύνες.

Μπράβο στον Διοικητή. Όχι σαν

κάτι άλλους συναδέρφους του

Μου τηλεφώνησε φίλος γιατρός, που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνω συχνά κριτική στον Διοικητή του Δημήτρη Αδαμίδη, αλλά να μην προβάλλω μια πολύ σημαντική απόφαση που πήρε τελευταία. Την οποία και θα έπρεπε να επικροτήσω. πρώτος εγώ.

Όταν τον ρώτησα σε ποιά αναφέρεται, μου απάντησε: “Ότι πλέον αποκλειστικά με ειδική άδεια και την υπογραφή συμβολαίου εμπιστευτικότητας, θα επιτρέπεται από 1η Μαΐου η είσοδος στους ιατρικούς επισκέπτες – εμπορικούς αντιπροσώπους εταιρειών εμπορίας ιατροτεχνολογικών / φαρμακευτικών προϊόντων στο νοσοκομείο”, ήταν η αρχική του κουβέντα.

“Πρέπει να πεις μπράβο στον Αδαμίδη για αυτή την κίνηση. Δείχνει ότι δεν ανέχεται την… ασυδοσία κάποιων εκπροσώπων των διαφόρων εταιρειών. Όχι σαν κάτι άλλους συναδέρφους μας γιατρούς, που παίρνουν διάφορα… δωράκια από τις φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα… αυτοκίνητα και παριστάνουν τους έντιμους; Ούτε σαν κάποιους άλλους, που δημόσια εμφανίζονται να έχουν κοινωνική προσφορά με εθελοντικές δράσεις σε ευάλωτες ομάδες και κάνουν κρυφά ιδιωτικό ιατρείο στο σπίτι τους. Ο Διοικητής είναι άτεγκτος σε τέτοια θέματα και δεν έχει καμιά σχέση με όλους αυτούς. Πρέπει να του το αναγνωρίσεις, με… μάλωσε ο φίλος. Κι εγώ τα γράφω όπως μου τα είπε.

Ελεύθερος αφέθηκε ο επικεφαλής 

της σπείρας με τα “φρουτάκια”

Ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε όπως μαθαίνω ο 56χρονος επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος συνελήφθη ως “εγκέφαλος” σπείρας μαζί με άλλα 6 άτομα, που σε internet cafe της πόλης λειτουργούσαν παράνομα ηλεκτρονικά μηχανήματα, τα γνωστά “φρουτάκια”, αλλά γινόταν και παράνομα παιχνίδια με ζάρια και χαρτιά. Παράλληλα, τα κέρδη που ξεπέρασαν τις 500.000 ευρώ τα διοχέτευε (κοινώς τα “ξέπλενε”) σύμφωνα με τις εναντίον του κατηγορίες, σε άλλη νόμιμη εταιρεία του. Δεν το άφηνε δηλαδή να κάθεται το χρήμα, αλλά το… ανακύκλωνε.

Μάλιστα φίλος που πέρασε από το συγκεκριμένο κατάστημα που είχε “σφραγιστεί” από την αστυνομία, το είδε ανοικτό μετά την αποφυλάκιση του, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε αν λειτουργεί ή απλά ήταν ανοιχτό χωρίς να μπαίνουν πελάτες. Άντε, μετά από όλα αυτά να πάρει και το φιλαράκι μου κανένα ευρώ για το banner που έβαλε ως διαφήμιση.

Μου θύμισε

Με αφορμή πάντως την συγκεκριμένη ιστορία, ο ίδιος φί.λος μου θύμισε εκείνες τις περίφημες εκπομπές για “φρουτάκια”  του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση. Ο “Ζούγκλας” μπορεί να έχει “εξαφανιστεί” τηλεοπτικά, αλλά έχουν μείνει ιστορικές αυτές οι εκπομπές, που μάλιστα είχαν ασχοληθεί και με τον… Έβρο και συγκεκριμένο επιχειρηματία.

“Έχω στη ντουλάπα μου τις κασέτες εκείνων των εκπομπών για τον Έβρο, μαζί με τα DVD στα οποία τις μετέγραψα. Αν τις θέλεις, να στις δώσω να τις δεις” μου είπε. Είναι οι γνωστοί… σκελετοί στη ντουλάπα, που λένε στην δημοσιογραφική πιάτσα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανιστούν για κάποιους. Του απάντησα πάντως ότι δεν με ενδιαφέρουν. Τουλάχιστον προς το παρόν. Μπορεί ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή, να… ρίξω μια ματιά.

Ο… Ναρκαλιευτής