Επέστρεψε στη Γ’ εθνική και μαθηματικά ο Εθνικός Αλέξανδρούπολης. Νίκησε 1-0 στο Σουφλί

Επέστρεψε στη Γ’ εθνική και μαθηματικά ο Εθνικός Αλέξανδρούπολης. Νίκησε 1-0 στο Σουφλί

“Εκεί-εκεί στη Γ’ εθνική” φωνάζουν και πανηγυρίζουν από χθες στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αφού  και μαθηματικά θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής που έγινε στο «Δημήτρης Μπακιρτζής», οι παίκτες των Παπαράδη, Φλώρου νίκησαν με 1-0 τον Έβρο Σουφλίου με γκολ του Γκαβανόζη και εξασφάλισαν τον τίτλο.

Ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα της  τελευταίας αγωνιστικής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα είναι η μόνη ομάδα που θα εκπροσωπεί τον νομό Έβρου στα εθνικά πρωταθλήματα τη νέα σεζόν, μια και η Α.Ε.Διδυμοτείχου υποβιβάστηκε φέτος για έναν βαθμό. Εκεί θα βρει ως αντιπάλους μεταξύ άλλων τις τρεις ομάδες της Ξάνθης (Ορφέα, Ασπίδα και Άρη Αβάτου) και τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Θράκης, όπου μένουν άλλες πέντε αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί.

Με τη νίκη στο Σουφλί, έδρα που πάντα δυσκολευόταν ο Εθνικός και το πολύτιμο τρίποντο που χρειαζόταν, ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά τον 8ο τίτλο του (και πρώτο μετά από 4 χρόνια), επιστρέφει και πάλι στα εθνικά πρωταθλήματα έπειτα από δύο σεζόν στο τοπικό  ερασιτεχνικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.

Για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αγωνίστηκαν οι Μπαμπλής, Δουρουγενίδης, Ράλλης, Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης, Γκαβανόζης, Πουλουκτσής, Γκαϊδατζής, Καρακασίδης, Μαρασλής. Ως αλλαγες οι Τσελέπης, Τσαχιρίδης, Μουχταρης, Γεωργαντζόπουλος.

Χωρίς αντίκρυσμα η νίκη του Ορέστη επί των Φερών

Στο άλλο ντερμπι της αγωνιστικής, ο Ορέστης παρά την νίκη του με ανατροπή επί της Θράκης Φερών με 2-1, μάταια περίμενε μήπως ο Εβρος Σουφλίου ισοφαρίσει τον Εθνικό και έτσι οι Αλεξανδρουπολίτες πανυγήρισαν το 8ο πρωταθλημα τους. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, εντυπωσιακή η Άνθεια διέλυσε την Κορνοφωλιά, οι Καστανιές πέρασαν από την Νίψα, ενω τέλος ισόπαλο έληξε το ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης ανάμεσα σε Ποντιακό και Ιπποκράτη.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου – Ένωση Λυκόφης Κορνοφωλιάς 6-0

ΠΑΕ Νίψας – Άρδας Καστανέων 0-2

Έβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-1

Ορέστης Ορεστιαδας – Θράκη Φερών 2-1

Ποντιακός – Ιπποκρατης 1-1
Ρεπό: Νίκη Απαλού

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 47 (42-10)*
———————————
2. Ορέστης Ορεστιάδας 44 (44-16)*
3. Θράκη Φερών 40 (29-9)*
4. Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης 33 (31-14)*
5. Έβρος Σουφλίου 31 (22-15)*
6. Ένωση Άνθειας Αρίστεινου 30 (26-17)
7. Άρδας Καστανέων 26 (18-27)*
8. Ποντιακός Αλεξανδρούπολης 15 (16-30)*
9. ΠΑΕ Νίψας 14 (10-27)*
——————————————
10. Νίκη Απαλού 9 (16-49)*
11. Ένωση Λυκόφης Κορνοφωλιάς 3 (7-46)*

* Με έναν αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν τα ρεπό τους για τον β’ γύρο

Πηγή: thrakisports.gr