Καίσας: Αγωνίζομαι μήνες για το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων στον Προβατώνα. Μπορεί να βρεθεί λύση

Καίσας: Αγωνίζομαι μήνες για το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων στον Προβατώνα. Μπορεί να βρεθεί λύση

Την ευθύνη στις προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή του Προβατώνα και την κατασκευή του κάθετου άξονα, επέρριψε ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό THRAKI net σχετικά με τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας στον κάθερο άξονα του Έβρου, ο κ.Καίσας τόνισε:

“Είναι πρωτοφανής η προχειρότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων στα δημόσια έργα. Τα ξεκινούσαν χωρίς καν να κάνουν τις απαλλοτριώσεις! Στον Προβατώνα απαλλοτρίωσαν 500 στρέμματα από το 2011 και δεν αποζημίωσαν τους αγρότες. Αν υπολογισθούν και τα ποσά από την μή εκμετάλλευση και τις χαμένες αγροτικές ενισχύσεις για όλα αυτά τα χρόνια, η ζημιά για τους αγρότες είναι πολύ μεγαλύτερη. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίζομαι για να ξεμπλέξω το θέμα από τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας και των δικαστηρίων.

Το θέμα με τις υιοθεσίες από τα ομόφυλα ζευγάρια

είναι επουσιώδες. Ελάχιστες οι περιπτώσεις

Για το νέο νόμο που αφορά τις υιοθεσίες και την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: “Όσον αφορά τον νέο νόμο για τις υιοθεσίες, ας αφήσουν τους φαρισαϊσμούς αυτοί που έχουν αναγάγει ως κυρίαρχο το θέμα της αναδοχής από τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι ελάχιστες περιπτώσεις και τουλάχιστον τριτεύον μιας και το μεγάλο πρόβλημα που λύνει ο νέος νόμος για τις υιοθεσίες είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις που αναγκάζουν τα παιδιά να μένουν στα ιδρύματα μέχρι να ενηλικιωθούν παρότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την υιοθεσία τους. Η καταδίκη των παιδιών σε ιδρυματοποίηση είναι γεγονός ντροπιαστικό και απαράδεκτο για την κοινωνία μας”.