Αλεξανδρούπολη: Έρχεται ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ. Στον δήμαρχο τώρα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ

Αλεξανδρούπολη: Έρχεται ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ. Στον δήμαρχο τώρα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ

Νέα επίσκεψη, την δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αυτή την ώρα βρίσκονται στην πόλη και θα συναντηθούν σε λίγο με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη προετοιμάζοντας την επίσκεψη αυτή, κορυφαία στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Εμπορικό ακόλουθο της αμερικανικής πρεσβείας στην χώρα μας και ένα συνεργάτη του, οι οποίοι στη συνέχεια αναμένεται να έχουν συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) Χρήστο Δούκα. Όλα αυτά φυσικά, δείχνουν αυτό που πολλές φορές έχουμε γράψει, αλλά και έχει δηλώσει επανειλλημένα ο κ.Πάιατ. Ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα περάσει στα χέρια Αμερικανών επενδυτών, αφού συγχρόνως θα δημιουργηθεί εκεί και η βάση ελικοπτέρων.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, είχε βρεθεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πόλη και μίλησε στο διεθνές ενεργειακό συνέδριο. Τότε επισκέφθηκε το λιμάνι και δήλωσε γοητευμένος από την περιοχή μας. Οι αρχικές πληροφορίες μας ανέφεραν ότι επρόκειτο να έρθει την περασμένη Κυριακή, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του VIA EGNATIA RUN, εκδήλωση στην οποία ήθελε να πάρει μέρος τρέχοντας και την Δευτέρα να έκανε τις συζητήσεις και επαφές που αφορούν τα δύο πολύ σημαντικά θέματα που αναφέραμε.  Τελικά θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη τις επόμενες ημέρες, σε μια επίσκεψη σημαντικού συμβολισμού από οικονομικής, στρατιωτικής και γεωπολιτικής πλευράς, με το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλει να στείλει ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τον Έβρο, την Θράκη και γενικότερα την εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας, την στιγμή που υπάρχει η γνωστή προκλητικότητα της Τουρκίας.