Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας ΣΕ ΛΙΓΟ ο 38χρονος Τούρκος κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας ΣΕ ΛΙΓΟ ο 38χρονος Τούρκος κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας θα οδηγηθεί σε λίγο, μετά τις 9, ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή των Καστανεών, με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του να αφορά κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο κατά δήλωση δική του, αλλά και του δημάρχου Αδριανούπολης, δημοτικός υπάλληλος της τουρκικής πόλης, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου και στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας εξετάστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες της παράνομης εισόδου του στη χώρα, αλλά και κάποια άλλα θέματα.

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής 

και οι δικηγόροι από την Αδριανούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής σε συνεργασία μες το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα και ήδη έστειλε διπλκωμάτη του στην Ορεστιάδα προκειμένου να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα και από την Αδριανούπολη αναμένονται σήμερα το πρωί Τούρκοι δικηγόροι, εκ μέρους της οικογένειας του αλλά και του δήμου Αδριανούπολης, όπου ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι εργάζεται.

Ουσιαστικά, η κατηγορία που αντιμετωπίζει, είναι η ίδια με αυτή των δύο Ελλήνων στατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι παραμένουν από την 1 Μαρτίου που συνελήφθησαν στις Καστανιές, φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, χωρίς ακόμα να τους απαγγελθούν ούτε καν κατηγορίες. Αντίθετα, στον 38χρονο Τούρκο Μούσα Αλέρικ, με βάση αυτά που γράφει η πολιτική του ταυτότητα αυτα είναι τα στοιχεία του, αμέσως συντάχθηκε το κατηγορητήριο και πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει.

Θα πει κάποιος, ότι οι Έλληνες είναι στρατιωτικοί και αυτός πολίτης, αλλά δεν μιλάμε για κάποιον αγρότη αλλά για κρατικό υπάλληλο που εργάζεται στον δήμο Αδριανούπολης, ο οποίος σίγουρα γν]νώριζε την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα στην περιοχή μας τους δυο τελευταίους μήνες, αλλά παρ’ όλα αυτά μπήκε παράνομα στο ελληνικό έδαφος για περίπου 10 μέτρα.

Να θυμίσουμε πάντως, ότι στην περίπτωση άλλου Τούρκου που είχε μπει στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό, του επιβλήθηκε απλά φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και επέστρεψε στην Τουρκία. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και με τον συγκεκριμένο.