ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το δείπνο σε Καραμανλή, η Πρωτομαγιά της Νατάσας, ο Λαμπάκης και η γκάφα(;)

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το δείπνο σε Καραμανλή, η Πρωτομαγιά της Νατάσας, ο Λαμπάκης και η γκάφα(;)

Έπεσαν πολλά μαζί χθες, αρχικά ο Τούρκος που συνελήφθη και “έτρεχε” το θέμα του, υπήρχαν κάποιες σημαντικές συναντήσεις που έπρεπε να γίνουν, δεν μπορούσε να με καλύψει και ο αντικαταστάτης και έτσι σας έλειψε ο Ναρκαλιευτής. Το κατάλαβα από τα πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα σας.

Πάμε λοιπόν σήμερα , με αρκετά και ενδιαφέροντα που συμβαίνουν ή ετοιμάζονται να συμβούν στον Έβρο και αυτή την στιγμή μπορεί να μην φαίνονται στις δημόσιες συμπεριφορές ορισμένων. Γιατί κάποιοι άλλα δηλώνουν και εντελώς διαφορετικά πράττουν στο παρασκήνιο.

Δείπνο στον Καραμανλή στην Δαδιά ο “Αρχηγός”

Δείπνο προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που βρίσκεται από σήμερα στον Έβρο, θα παραθέσει το βράδυ στην Δαδιά ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Δημοσχάκης. Οι σχέσεις τους άλλωστε είναι πολύ καλές, από την εποχή που ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛΑΣ επιλέχθηκε απ’ την Κυβέρνηση Καραμανλή για την κορυφαία θέση της ιεραρχίας στην αστυνομία.

Μαθαίνω ότι στο δείπνο είναι καλεσμένοι ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αλλά και κάποιοι ακόμα. Φυσικά ο κ.Καραμανλής, που είναι γνωστή η αδυναμία του στο καλό φαγητό, θα γευθεί την εβρίτικη κουζίνα, σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, όπως είναι αυτό της Δαδιάς.

ΜΠΡΑΒΟ στη Νατάσα. Μετά τον Πετρόλοφο, πήγε για

Πρωτομαγιά στον… Δίλοφο Τριγώνου όπως της ζητήσαμε 

Επειδή εμείς εδώ στο Evros-news.gr δεν είμαστε εμπαθείς, απλά έχουμε το… κουσούρι να ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ, δεν μπορώ να μην δώσω συγχαρητήρια και να απευθύνω ένα ΜΠΡΑΒΟ στην βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, αφού φρόντισε να κάνει πράξη αυτό που της προτείναμε.

Γράψαμε λοιπόν, μετά τον χαμό που έγινε με το δημοσίευμα μας για την διασκέδαση της με τουρκικά τραγούδια στον Πετρόλοφο του ορεινού όγκου Σουφλίου και την απάντηση που έδωσε, ότι: “Ελπίζω η κ.Γκαρά, μετά το γλέντι στον Πετρόλοφο με τον συνάδερφο της Αϊχάν Καραγιουσούφ, να τον καλέσει μαζί με την παρέα του να διασκεδάσουν ένα βράδυ και στον… Δίλοφο.

Το πανέμορφο «χωριό των ανθρακωρύχων» στο Τρίγωνο της Ορεστιάδας, δίπλα στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα και να τραγουδήσουν με γκάιντα και ούτι θρακιώτικα, όπως τον «Στέργιο», η Θράκης μας η όμορφη και άλλα. Θα φροντίσει για την φιλοξενία ο φίλος μου ο Σάκης Τσομπανίδης, που μαζί με τους κατοίκους του χωριού… κρατάνε Θερμοπύλες απέναντι στους Τούρκους”.

Όπως βλέπετε λοιπόν στην φωτογραφία, η κ.Γκαρά βρέθηκε στον Δίλοφο και πέρασε εκεί την Πρωτομαγιά με τους κατοίκους και τον φίλο μου , τον Σάκη Τσομπανίδη, που φρόντισαν να την φιλοξενήσουν άψογα. Δεν είχε βέβαια μαζί της τον συνάδερφο της βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, αλλά αυτός έτσι και αλλιώς όπου δεν υπάρχουν… μουσουλμάνοι, μάλλον δεν πάει.

Ποιόν άλλον”έψησαν” εκτός από τα… κοψίδια;

Μαζί και οικογενειακώς πέρασαν την Πρωτομαγιά ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας ,Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης Γιάννης Φαλέκας, με τον Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού(ως τέλη Μαίου που αντικαθίσταται απ’ τον Γερακόπουλο) Αντώνη Βαμβακερό. Τον κάλεσε ο δεύτερος στο πατρικό του στον Άβαντα και φυσικά τα… κοψίδια αναστέναξαν.

Το επέβαλλε εξάλλου η ημέρα αυτό. Οι δυο τους έχουν πολύ καλές σχέσεις, μια και συνεργάστηκαν σε δράσεις που αφορούν την ενεργειακή αυτονομία και αναβάθμιση δομών του Πολυκοινωνικού. Δεν ξέρω πάντως εκτός από τα κρέατα, στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ φαγητού και ποτού, αν “έψησαν” και κανέναν άλλον και ποιόν.

Μας επιβεβαίωσε πανηγυρικά ο Λαμπάκης

για την Αμερικανική Βάση στην Αλεξανδρούπολη

Εγώ… αχάριστος δεν είμαι και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος με τις χθεσινές του δηλώσεις ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ το Evros-news.gr στο θέμα δημιουργίας ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ στην Αλεξανδρούπολη. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα ο άνθρωπος μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι θα συζητήσει με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ που θα επισκεφθεί και πάλι την περιοχή και αυτό το θέμα.

Επειδή δεν είστε υποχρεωμένοι να θυμάστε, όταν κάναμε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, την οποία αναπαρήγαγαν πάρα πολλά αθηναϊκά σάιτ, κάποια ΜΜΕ του Έβρου προσπάθησαν να την αμφισβητήσουν και να την διαψεύσουν. Όπως και πολλά από τα αποκλειστικά μας θέματα άλλωστε, που όμως επιβεβαιώνονται πανηγυρικά.

Αν δεν ήταν αφέλεια, καταλαβαίνει πως

έκανε μεγάλη και… επικίνδυνη γκάφα;

Στις δηλώσεις του πάντως για το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμαρχος μιλώντας για τη χθεσινή συνάντηση με αξιωματούχους της Αμερικανικής πρεσβείας, την οποία εμείς είχαμε προαναγγείλει, αν δεν το έκανε από αφέλεια, υπέπεσε σίγουρα σε τεράστια και… επικίνδυνη γκάφα.

Είναι δυνατόν να λέει δημόσια πως συζήτησε με τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τον άνθρωπο δηλαδή που ασχολείται με την ασφάλεια των Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα μας και να αραδιάζει λεπτομέρεεις των συζητήσεων, οι οποίες ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ; Εκτός αν δεν ήταν αφέλεια και ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στην παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι ο Λαμπάκης έχει… έρωτα με τους Ρώσους.

Δεν είναι όλοι αντίθετοι με δημιουργία νέων Κέντρων

Υποδοχής προσφύγων, λαθρομεταναστών στον Έβρο

Μπορεί να δίνονται διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά χείλη πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών στον Έβρο και την Θράκη γενικότερα, για εθνικούς, ειδικούς λόγους, αλλά μάλλον δεν είναι όλοι αντίθετοι σε κάτι τέτοιο.

Βλέπετε, η δημιουργία ή η αύξηση της υπάρχουσας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, θα δημιουργήσει ανάγκες για την… σίτιση όσων θα φιλοξενούνται εκεί. Κι αυτό ενδιαφέρει σίγουρα εκείνους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα, οι οποίοι μπορεί να είναι και… θεσμικοί. Αυτά προς το παρόν και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Τυχαίο θα είναι

Μια και αναφερθήκαμε στις τεράστιες ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων, που κατά εκατοντάδες περνούν από τον ποταμό Έβρο. Η αστυνομία ανακοινώνει σχεδόν κάθε μέρα τουλάχιστον μια σύλληψη διακινητή. Μόνο που όλοι είναι… αλλοδαποί. Ούτε ένας Έλληνας. Μάλλον τυχαίο θα είναι ή απλά είμαστε υπεράνω χρημάτων.

Ο Ναρκαλιευτής