Ψήφισμα υπέρ Ελλήνων στρατιωτικών: ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ και οι 10 Μουσουλμάνοι Σύμβουλοι στην αποψινή συνεδρίαση!!!

Ψήφισμα υπέρ Ελλήνων στρατιωτικών: ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ και οι 10 Μουσουλμάνοι Σύμβουλοι στην αποψινή συνεδρίαση!!!

Απουσίασαν επιδεικτικά και οι 10 Μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου πρώτο θέμα συζητήθηκε για να εγκριθεί ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι από τους Τούρκους για 70 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Να θυμίσουμε, ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Π.Σ της ΑΜ-Θ, όπως ανέδειξε το Evros-news.gr, θα ψηφίζονταν ως τελευταίο το συγκεκριμένο θέμα. Tότε αποχώρησαν, ελάχιστα λεπτά πριν γίνει αυτό, οι Μουσουλμάνοι σύμβουλοι που ήταν παρόντες, οπότε δεν πάρθηκε απόφαση επειδή δεν υπήρχε πλειοψηφία. Γιατί στο μεταξύ είχαν φύγει και άλλοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ και η συμπολίτευση που διαθέτει την πλειοψηφία, δεν είχε φροντίσει να αποτραπεί κάτι τέτοιο. Ακολούθησαν έντονες αντιπαραθέσεις της προέδρου το Π.Σ Ελένης Δημούδη και του επικεφαλή της αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη σε διάφορα ΜΜΕ, με αλληλοκατηγορίες για το ποιός φέρει την ευθύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Έλληνες στρατιωτικοί: Αποχώρησαν οι μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα υπέρ τους!!!

Έτσι, στην αποψινή συνεδρίαση που κυρίως αφορούσε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης “Κλεισθένης 1” για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε να προηγηθεί το ψήφισμα υπέρ των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και η καταδίκη της Τουρκίας που εξακολουθεί να τους κρατάει φυλακισμένους. Όμως δεν παρέστη κανένας από τους 10 Μουσουλμάνους Περιφερειακούς Συμβούλους στη συνεδρίαση που ακόμα συνεχίζεται με συζήτηση για το νομοσχέδιο Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, απουσίασαν από την παράταξη του Χρήστου Μέτιου οι: Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών  Κατραντζή Μουσταφά και οι ΙΜΠΡΑΜ ΑΧΜΕΤ, ΧΟΥΣΕ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΙΣΜΑΗΛ, ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ, ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΕΤΙΝ, ΜΟΥΛΤΑΖΑ ΤΑΡΚΑΝ ΜΟΥΛΤΑΖΑ, ΙΝΤΖΕ ΜΕΜΕΤ ΜΠΙΡΟΛ και από την “Κοινωνική Συμμαχία” του Φώτη Καραλίδη οι: ΚΟΤΖΑ ΜΟΥΜΙΝ ΡΙΤΒΑΝ, ΜΕΧΜΕΤ ΟΥΣΤΑ ΧΟΥΣΕΙΝ αλλά και ο ανεξάρτητος ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ που εκλέχθηκε με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δυο από αυτούς έδωσαν αρχικά το παρόν και στη συνέχεια αποχώρησαν από την αίθουσα, προφανώς για να μην παραστούν στη συζήτηση και φυσικά να μην ψηφίσουν για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες, εκλεγμένους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ελληνικού κράτους.

Σκεφθείτε τί έχει να γίνει με απλή αναλογική

Το ψήφισμα εγκρίθηκε τελικά με 27 ψήφους των παρόντων συμβούλων, 15 της παράταξης του Περιφερειάρχη Μέτιου και 12 της αντιπολίτευσης.  Κι επειδή ακολούθησε και συνεχίζεται ακόπμα η συνεδρίαση του Π.Σ με θέμα το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”, μην ξεχνάμε ότι αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σκεφθείτε τί έχει να γίνει αν εφαρμοστεί.

Το γνωστό Μειονοτικό κόμμα DEB, που στις προηγούμενες Ευρωεκλογές έκανε… επίδειξη δύναμης σε Ξάνθη και Κομοτηνή, έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο και “ενώνοντας” τις ψήφους των τριών νομών της Θράκης, κατά σειρά δύναμης σε Ροδόπη, Ξάνθη αλλά και κάποιες χιλιάδες στον Έβρο, αφού επίσης προβλέπεται όποιος θέλει από ένα νομό να ψηφίσει κάποιον υποψήφιοι άλλου νομού,  να έχει μεγάλη δύναμη στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και αν τώρα είχαμε αποχώρηση, τότε θα μπορεί πιθανόν να επιβάλλει και απαγόρευση στην ψήφιση κάποιων παρόμοιων θεμάτων.