Έτοιμο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Σήμερα στις 9.30′ το πρωί κάνει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Έτοιμο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Σήμερα στις 9.30′ το πρωί κάνει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Ευχάριστα ήταν τα νέα αργά χθες το βράδυ για το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και είναι έτοιμο να ξαναρχίσει δρομολόγια από την Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Έτσι, σήμερα στις 9.30′ το πρωί, θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το νησί, ενώ θα πραγματοποιήσει άλλα δυο δρομολόγια μέσα στην ημέρα, τρία δηλαδή συνολικά. 

Συγκεκριμένα, μετά το πρωινό από την Αλεξανδρούπολη στις 9.30′, θα φύγει από την Σαμοθράκη για την πρωτεύουσα του νομού στις 13.30′, ενώ το τρίτο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη θα αναχωρήσει στις 17.00. Χθες όλη μέρα η εταιρεία του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA, έκανε τους απαραίτητους ελέγχους, διαπίστωσε ότι επισκευάστηκε το πρόβλημα στην μηχανή και έδωσε το “πράσινο φως” για να ξαναρχίσει τα δρομολόγια.

Αποφασίστηκε όμως να γίνει και ένα δοκιμαστικό ώστε να διαπιστωθεί πως όλα πάνε καλά, ζητήθηκε η άδεια από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης η οποία και δόθηκε και στις 10 το βράδυ το ΣΑΟΝΗΣΟΣ σάλπαρε για 2 περίπου ώρες, έχοντας μαζί τόσο τους εκπροσώπους του Ιταλικού νηογνώμονα, όσο και άνδρες του λιμενικού. Όλα πήγαν καλά, διαπιστώθηκε πλήρης αποκατάσταση της βλάβης και το πλοίο είναι πλέον και πάλι έτοιμο για τα δρομολόγια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι προγραμματίστηκαν 3 για σήμερα.

Έτσι, μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε στην κύρια μηχανή του την Παρασκευή και με δεδομένο ότι το Σάββατο δεν υπήρχαν δρομολόγια, η Σαμοθράκη έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για τρεις ημέρες, από την Κυριακή ως χθες Τρίτη. Όπως είχαμε επισημάνει, η ιδιοκτήτρια εταιρεία SAOS Ferries με τους μηχανικούς και τα στελέχη της και υπό την συνεχή καθοδήγηση του ιδιοκτήτη Φώτη Μανούση, κατάφερε να αποκαταστήσει την βλάβη και να μην μείνει το νησί μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκοινωνία.

Υ.Γ: Όχι, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, που ξαφνικά προχθές απέκτησε και γνώσεις ναυπηγικής και… μηχανικού πλοίων αφήνοντας αιχμές για την βλάβη που παρουσιάστηκε αν και όπως είπε το ΣΑΟΝΗΣΟΣ ξεκίνησε δρομολόγια εδώ και έναν μήνα. δεν κλήθηκε να… εκφράσει την άποψη του και να δώσει τη συγκατάθεση του ότι όλα είναι έτοιμα με την μηχανή και μπορούν να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια.