Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: “Δεν αποκλείεται να τους αποφυλακίσει ξαφνικά ο Ερντογάν”

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: “Δεν αποκλείεται να τους αποφυλακίσει ξαφνικά ο Ερντογάν”

Το ενδεχόμενο να αποφασίσει ξαφνικά κάποια στιγμή την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθουν να παραμένουν αιχμάλωτοι για 70 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” και σε ό,τι αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ.Κουβέλης εκτίμησε πως “από τις συνεχείς πιέσεις δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο κ. Ερντογάν να αποφασίσει την αποφυλάκιση και την απελευθέρωσή τους”. “Και λέω ο κ. Ερντογάν”, διευκρίνισε, “γιατί δυστυχώς η τουρκική Δικαιοσύνη χειραγωγείται, είναι υποταγμένη στις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες του κ. Ερντογάν, δεν λειτουργεί ελεύθερα, δεν λειτουργεί αντίστοιχα με τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία άφησε δύο Τούρκους πολίτες ελεύθερους με την απλή δήλωσή τους ότι έχουν κατοικία στην οποία θα φιλοξενηθούν και αυτή είναι του τουρκικού προξενείου, ενώ παρόμοια δήλωση έκαναν και οι δύο στρατιωτικοί μας με τους συνηγόρους τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα, ούτε η διαμονή τους στο προξενικό γραφείο της χώρας μας στην Αδριανούπολη”.

Ακόμα ο κ. Κουβέλης εκτίμησε εκ νέου ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη ρητορική της έντασης ανεξάρτητα από τη διενέργεια των τουρκικών εκλογών. Όπως εξήγησε : “Η Τουρκία, ο Ερντογάν, η πλειονότητα των τουρκικών πολιτικών δυνάμεων θέλει να κρατά ανοιχτό το πεδίο στον χώρο του Αιγαίου, στις σχέσεις με την Ελλάδα, ανοιχτό το πεδίο αναφορικά με δικά μας κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα και όπως με σαφήνεια αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.”
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104.9