Έλληνες στρατιωτικοί: Αυτή είναι η επιστολή που φτάνει στα χέρια τους – Γράμμα στις τουρκικές φυλακές

Έλληνες στρατιωτικοί: Αυτή είναι η επιστολή που φτάνει στα χέρια τους – Γράμμα στις τουρκικές φυλακές

Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις τουρκικές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη χωρίς ακόμα να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται. Η περιπέτεια του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, έχει αγγίξει όχι μόνο τους στενούς συγγενείς του, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Απλοί άνθρωποι προσπαθούν να συμπαρασταθούν στους γονείς και να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης στον λοχία και τον ανθυπολοχαγό μας.

Σε μια συγκινητική κίνηση προχώρησε ένας κάτοικος της Σύρου, που έγραψε μια επιστολή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Μια επιστολή με λέξεις που δυναμώνουν τον αγώνα επιβίωσής τους, των οικογενειών τους, όλων των Ελλήνων και των ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία, τη λήθη και το ψεύδος. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Στρατή Ευστρατίου οποίος με αυτή την πρωτότυπη κίνηση ζητάει από όλους τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο και να στείλουν μία επιστολή σε αυτά τα παιδιά.

Η επιστολή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Αδέλφια τους χαιρετισμούς μας από την Σύρο και από κάθε άνθρωπο που έχει Ελλάδα μέσα του. Η μοίρα σας επέλεξε για να έχετε στην ζωή σας κάποιες ημέρες, στην φυλακή του προαιώνιου εχθρού της πατρίδας μας.

Να ξέρετε ότι πολλοί από εμάς θα ήθελαν να αντικατασταθούν με εσάς, για να απαλύνουν τον πόνο σας και γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε για την πατρίδα μας ακόμη και την ζωή μας. Αδέλφια εμείς όλοι θα ξεχαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Εσάς θα σας γνωρίσουν μέσα από την ιστορία της Πατρίδας μας πολλές γενιές Ελλήνων και θα σας θυμούνται τα παιδιά μας σαν ήρωες του Ελληνικού έθνους.

Μην λυγίζεται και το κεφάλι ψιλά κάθε στιγμή και σε όποιον έχετε μπροστά σας. Μέσα στην φυλακή της Ανδριανούπολης δεν είναι φυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Μέσα στην φυλακή της Ανδριανουπολης είναι η Ελλάδα γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε αδέλφια. Καλή Λευτεριά και γρήγορα κοντά μας»

Επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη στις τουρκικές φυλακές

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, θα επισκεφθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων. Ο κύριος Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είχε καταθέσει επίσημο αίτημα απελευθέρωσης των στρατιωτικών τόσο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα τον περασμένο Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο.

Μεθοδικά και κάτω από μυστικότητα, οι διαβουλεύσεις που γίνονταν όλο αυτό το διάστημα, απέφεραν καρπούς. Υπενθυμίζουμε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηία 607 έναντι 7 τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Η ημερομηνία επίσκεψης του κ. Κεφαλογιάννη στην Ανδριανούπολη δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, κάτι που θα γίνει της επόμενες ημέρες, ωστόσο θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη έλληνα και ευρωπαίου αξιωματούχου που θα δει από κοντά τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, από την 1η Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν στον Έβρο.

Πηγή: cyclades24.gr