Ο Τούρκος οδηγός που συνελήφθη και απελάθηκε, πήγε και… εκκλησιάστηκε στον Άγιο Γεώργιο Αδριανούπολης!!!

Ο Τούρκος οδηγός που συνελήφθη και απελάθηκε, πήγε και… εκκλησιάστηκε στον Άγιο Γεώργιο Αδριανούπολης!!!

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ανδριανουπόλεως, βρέθηκε την Κυριακή 6 Μαίου ο 38χρονος Τούρκος οδηγός Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου από Έλληνες στρατιώτες, δικάστηκε και απελάθηκε σχεδόν άμεσα επιστρέφοντας στην πατρίδα του. 

Σύμφωνα με ΑΠΙΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του Evros-news.gr, ο Τούρκος υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, που το  Σάββατο 5 Μαίου επέστρεψε κοντά στην οικογένεια του, δεν ξέχασε ότι τις τρεις ημέρες που βρέθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τον επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, συζήτησε μαζί του και του συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια που πέρασε.

Έτσι, την επομένη της επιστροφής του στην Τουρκία, αν και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, πήρε την 11μελή οικογένεια του και πήγε να… εκλησιαστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, για να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αμφιλόχιο για την ενέργεια του να έρθει στην Ελλάδα και να βρεθεί δίπλα του. Ήταν μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή όπως λένε όσοι βρέθηκαν στην εκκλησία, ανάμεσα τους και κάποιοι Έλληνες που είχαν πάει εκεί για την Θεία Λειτουργία.