ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα κορδόνια του Κυριάκου, ποιοί γκρινιάζουν στη ΝΟΔΕ και ο… ανικανοποίητος Τοψίδης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα κορδόνια του Κυριάκου, ποιοί γκρινιάζουν στη ΝΟΔΕ και ο… ανικανοποίητος Τοψίδης

Η Αλεξανδρούπολη συγκέντρωσε αυτές τις ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας. αφού βρέθηκαν χθες για τις εορταστικές εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, που στη συνέχεια πήγε στην Αδριανούπολη και συνάντησε τους φυλακισμένους στρατιωτικούς μας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την… γκάφα του Μητσοτάκη να ξεχάσει το διαβατήριο του και να περιμένει ώρες στο Τελωνείο των Κήπων για να το φέρουν και να μπορέσει να μπει στην Τουρκία ώστε να μεταβεί στην Ίμβρο, έστρεψαν το ενδιαφέρον στην περιοχή μας.

Μόνο που ο Πρόεδρος της Ν.Δ και εν αναμονή Πρωθυπουργός όπως λένε οι συνεργάτες του, δεν συζητήθηκε μόνο γι’ αυτό, αλλά και για τα… κορδόνια του. Συγκεκριμένα, έγινε χαμός με την φωτοηραφία του να δένει τα κορδόνια μπροστά από ένα στρατιωτικό άγημα το οποίο στεκόταν προσοχή, ακουμπώντας το πόδι του πάνω σε έναν από τους σιδερένιους πασσάλους της Αλεξανδρούπολης.

Γκρίνιες στη ΝΟΔΕ Έβρου για κάποια αποτελέσματα

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να ήταν εδώ ο Πρόεδρος και πολλά κορυφαία στελέχη, αλλά είχαμε γκρίνιες για τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ορεστιάδας Σάκης Γκακίδης και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν εκλέχθηκε στη ΝΟΔΕ αλλά ούτε Σύνεδρος.

Ο Αλλέξανδρος Μπαρμπούδης επίσης από την Ορεστιάδα, ούτε αυτός εκλέχθηκε στη ΝΟΔΕ και οριακά κατάφερε να είναι Σύνεδρος. Η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Καλεντζίδου επίσης δεν εκλέχθηκε, ενώ μαθαίνω ότι ο Όλγα Βρεττοπούλου που κατάφερε να εκλεγεί αλλά πολύ χαμηλά, μόλις προτελευταία, άρχισε τις… γκρίνιες. Και αν αρχίσει, είναι γνωστό ότι δεν σταματάει.

Μαθαίνω επίσης, ότι ο Γκακίδης υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν επεδίωξε να εκλεγεί σε αυτές τις θέσεις, γιατί ελπίζει να είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν γίνουν οι εκλογές.

Μια χαρά τα κατάφερε ο Παρασκευόπουλος

Θα τον… ζαλίσουν τον επανεκλεγέντα(μόνος υποψήφιος ήταν άλλωστε) Πρόεδρο Άκη Παρασκευόπουλο στα παράπονα. Αν πάντως δούμε τα αποτελέσματα προσεκτικά, εκτός από τις παλιές… καραβάνες που έθεσαν υποψηφιότητα και εκλέχθηκαν, όπως ο Σταυράκογλου που είναι πρώτος, μια χαρά τα πήγε ο Παρασκευόπουλος με κάποιους υποψήφιους που συμπαθεί.

Προσοχή, δεν λέω ότι έδωσε κάποια γραμμή, απλά βλέπω ότι εκλέχθηκαν τόσο αυτοί που έθεσαν υποψηφότητα στη ΝΟΔΕ για πρώτη φορά όσο και στο συνέδριο. Αυτά ως απάντηση ορισμένων που λένε ότι είναι.. λίγος, δεν μπορεί να περάσει αυτό που θέλει και να διοικήσει τη ΝΟΔΕ. Όσο για τις γκρίνιες και τα παράπονα, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εδώ στις προηγούμενες εκλογές αν θυμάστε, είχαμε αποχωρήσεις και μάλιστα ηχηρές από τη ΝΟΔΕ.

Ο “μαρτυριάρης” Γουμενίδης για Τοψίδη

Ο φίλος μου ο Τάκης Τοψίδης πάντως, δεν ασχολήθηκε με όλα αυτά και ίσως γι’ αυτό κάποιοι από την Ορεστιάδα να έμειναν έξω. Είναι άλλωστε γνωστό πως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για όσους είναι απ’ την Ορεστιάδα (ως Βυσσιώτης γαρ) και ιδιαίτερα αν είναι και φίλοι ή συνεργάτες του. Άλλωστε δεν το κρύβει και το λέει με καμάρι συνέχεια, πως είναι και αισθάνεται Ορεστιαδίτης και όχι Αλεξανδρουπολίτης.

Πήρε λοιπόν τη Νίκη του και έφυγαν ταξίδι στο εξωτερικό. Το είχε αναβάλλκει για λίγες μέρες, λόγω των εκλογών για την θέση του Προέδρου των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου εκλέχθηκε, αλλά τώρα σιγά μην καθίσει να ασχοληθεί με τις εκλογές της ΝΟΔΕ και ποιός θα εκλεγεί.

Μόνο που φροντίζει πλέον να αφήνει συνέχεια “ανοιχτά” όλα τα ενδεχόμενα για ανάμιξη του στις επόμενες εκλογές, χωρίς φυσικά να ξεκαθαρίζει αν θα είναι αυτές οι βουλευτικές ή οι αυτοδιοικητικές. Για παράδειγμα, στο facebook όπου πρόσφατα επαναενεργοποίησε την προσωπική του σελίδα, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Γουμενίδης του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του και έγραψε: “Εχει και συνέχεια” για να σχολιάσει ο Τάκης: “Είσαι και μαρτυριάρης”.

Το ίδιο περίπου έκανε και σε σχόλιο του Σταύρου Καβαρατζή. “Τα πήρες όλα και έφυγες”, για να απαντήσει: “Σταύρο μου ανικανοποίητη η σκέψη του ανθρώπου“. Ελπίζω το… καλάμι να το πάρκαρε κάπου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, φεύγοντας ταξίδι.

Σύναξη θεσμικών της Αλεξανδρούπολης στο “Zuca” 

Πηγαίνεις να καθίσεις για έναν καφέ στο καφέ Zuca στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, με την πανέμορφη θέα στη θάλασσα και την Σαμοθράκη στο βάθος και μαζί με υπόλοιπους θαμώνες κάθε ηλικίας που το επιλέγουν για να περάσο9υν ευχάριστα την ώρα τους, γεμίζει το… μάτι σου θεσμικούς της Αλεξανδρούπολης.

Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, υποψήφιοι στις προηγούμενες και στις επόμενες εκλογές, κάθονται εκεί και έχουν μετατρέψει το όμορφο καφέ σε στέκι τους. Την Κυριακή για παράδειγμα, πέρασαν από το Zuca πολλοί και μάλιστα συνέπεσαν και κάποιοι που μόνο… αγαπημένοι δεν είναι μεταξύ τους. Ποιός τους ένωσε; Μα ο Γιάννης Ζαγκίδης ο ιδιοκτήτης, που μια ζωή με το χαμόγελο είναι ο άνθρωπος. Ποιός άλλος;

Η καμπάνια του… Μυτιληνού

Πήγα λοιπόν και γω να πιω το καφεδάκι μου και να απολαύσω την θάλασσα. Κάτι που παφρεμπιπτόντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν αρκετοί Αλεξανδρουπολίτες, οι οποίοι στριμώχνονται στα καφέ δίπλα στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Με τα καυσαέρια και μοναδικό θέαμα τα αυτοκίνητα που περνούν. Αυτή η ευλογημένη πόλη έχει την θάλασσα και βλέπουν τα αυτοκίνητα να περνούν;

Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά, ο καθένας κάνει αυτό που του αρέσει. Μου έφεραν λοιπόν το νερό σε φιάλη που είχε το σήμα της… ΔΕΥΑΑ. Είναι η γνωστή διαφημιστική καμπάνια που έκανε ο πρώην Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Βαγγέλης Μυτιληνός, τον οποίο μπορεί να είχα περάσει… πριονοκορδέλα-όσο ήταν στο συγκεκριμένο πόστο-αλλά οφείλω να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν πολύ έξυπνη.

Ο Μελισσανίδης δεν… ξεχνά”

Αύριο θα σας εξηγήσω ποιός το λέει αυτό και ποιούς αφορά στον Έβρο. Έχει σχέσση με τις εκλογές στην ΕΠΣ Έβρου και το παρασκηνιακό παιχνίδι ορισμένων, που έκανε έξαλλο το “αφεντικό” της ΑΕΚ. Ωχ…

Ο… Ναρκαλιευτής