Αυγενάκης: Ευλογημένος τόπος η Σαμοθράκη, αξίζει μια καλύτερη πορεία

Αυγενάκης: Ευλογημένος τόπος η Σαμοθράκη, αξίζει μια καλύτερη πορεία

Για εκπλήρωση μιας υποχρέωσης αλλά και επιθυμίας όλων και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επιστρέφοντας από την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής (ΠΕ) της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νησί, ο γραμματέας της Ν.Δ. πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα, και εκπροσώπους του Επαγγελματικού Συλλόγου Σαμοθράκης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, καθώς και την κατάσταση που επικρατεί μετά τις πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου.

«Πρώτα απ’ όλα ξέρουμε πλέον τις εκκρεμότητες, τα προβλήματα που υπάρχουν για ν’ αντιμετωπιστούν, τα όσα έχουν δημιουργηθεί από τη μεγάλη καταστροφή που έγινε το Σεπτέμβρη. Ζητήματα που είναι τόσο τοπικής φύσεως, αρμοδιότητας Περιφέρειας όσο φυσικά και σε κεντρικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα είναι οι κατασχέσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει σε λογαριασμούς κατοίκων της Σαμοθράκης, μετά τη λήξη του εξαμήνου (σ.σ. λήξη εξάμηνης αναστολής στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω των καταστροφών στο νησί)» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη συζητήθηκαν θέματα οικονομικά, φορολογικά, οι ιδιαιτερότητες που έχει μία περιοχή, όπως η Σαμοθράκη. «Συζητήσαμε για την πολιτική που πρέπει να υπάρχει από την κεντρική κυβέρνηση και την αντιμετώπιση για δήμους μεγέθους και χαρακτηριστικών όπως αυτών της Σαμοθράκης. Δεν μπορεί και είναι απόλυτα ξεκάθαρο από μέρους μας, ν’ αντιμετωπίζεται ο δήμος Σαμοθράκης στην ίδια λογική με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, Περιστερίου ή Ηρακλείου.

Είναι διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές προτεραιότητες και βεβαίως για μας ο πρώτος βαθμός εξουσίας, η πρώτη εξουσία που έρχεται σ’ επαφή ο πολίτης πρέπει να χει περισσότερες αρμοδιότητες, πόρους, αλλά και την εμπιστοσύνη του κεντρικού κράτους, πράγμα το οποίο σήμερα δεν συμβαίνει. Αναλύσαμε πολλά ζητήματα όπως για παράδειγμα ποια τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν σε κατοίκους, σε ακρίτες που αποφασίζουν να μείνουν στον τόπο τους, να παλέψουν, να δημιουργήσουν οικογένεια, να στήσουν επιχείρηση και να κρατάν τη σημαία μας ψηλά».

«Φεύγω πολύ πιο πλούσιος, πολύ πιο γεμάτος και πολύ πιο σίγουρος ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαστε περισσότερο έτοιμοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει. Για μια Σαμοθράκη, για ένα τόπο ευλογημένο που πραγματικά του αξίζει μια άλλη τύχη και μια άλλη πορεία και θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό, μιας και πήραμε τις πληροφορίες, έχουμε τις εικόνες, είμαστε αποφασισμένοι, δεσμευτήκαμε γι’ αυτό και σε συνεννόηση φυσικά με τους τοπικούς φορείς, τόσο της Σαμοθράκης όσο και του νομού Έβρου, θα δουλέψουμε συντεταγμένα και συντονισμένα για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.
Σημειώνεται πως τον κ. Αυγενάκη συνόδευσαν στο ακριτικό νησί ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Δημοσχάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, ‘Ακης Παρασκευόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης, καθώς και τοπικά στελέχη της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ