“Στο χωρίον Μεταξάδες” με την εκπομπή “Από τόπο… σε τόπο” του καναλιού της Βουλής(video+φωτό)

“Στο χωρίον Μεταξάδες” με την εκπομπή “Από τόπο… σε τόπο” του καναλιού της Βουλής(video+φωτό)

Ένα παραδοσιακό τριήμερο ταξίδι στο… χωρίον Μεταξάδες και στα στενά δρομάκια του, στα μονοπάτια του πολιτισμού και της παράδοσης, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα με γυρίσματα η εκπομπή ‘’Από τόπο….σε τόπο’’ του καναλιού της Βουλής με τον Λαογράφο – Μουσικολόγο και παρουσιαστή Χρήστο Μυλωνά.

Η πετυχημένη εκπομπή, που έχει εντυπωσιακή τηλεθέαση παρ’ ότι προβάλλεται στο κανάλι της Βουλής, αφού η παρουσίαση της παράδοσης, ηθών, εθίμων και περιοχών από όλη την Ελλάδα αποτελεί “μαγνήτη” για τους τηλεθεατές, βρέθηκε δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το παραδοσιακό χωριό των Μεταξάδων. Το χιλιοτραγουδισμένο… χωριό του Γιάννη δήμαρχου. Ο ακούραστος Χρήστος Κισσούδης που κανόνισε την συγκεκριμένη εκπομπή, μαζί με τις γυναίκες και τους νέους των δύο συλλόγων και όλους τους κατοίκους του χωριού, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα των πολύωρων γυρισμάτων θα το απολαύσουμε μέσα στον επόμενο μήνα που θα προβληθεί η εκπομπή αφιέρωμα στους Μεταξάδες.

Ο ίδιος ο κ.Κισσούδης αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συντελεστές αυτής της όμορφης προσπάθειας και όπως έγραψε:  “Έυχαριστούμε θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της Εκπομπής. Το σύλλογο Νεολαίας, το διοικητικο συμβούλιο και όλα τα μέλη του συλλόγου γυναικών Μεταξάδων για την πολύτιμη βοήθειά τους τόσο στις εργασίες προετοιμασίας των γυρισμάτων, όσο και την ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης με την παρασκευή πλούσιων εδεσμάτων.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ Δαμασκηνό. Την ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης. Όλους τους χορευτές του χορευτικού συγκροτήματος Όλους όσους συμμετείχαν και έλαβαν μέρος στα γυρίσματα της εκμπομπής. ΄Όλους τους Μεταξαδιώτες και Μεταξιαδώτισσες, καθώς και τους φίλους της γύρω περιοχής που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τα γυρίσματα της εκπομπής.

Τους τεχνικούς του Συνεργείου του καναλιού της Βουλής για την υπομονή τους και τη συνεργασία τους με όλους τους συντελεστές. Τέλος τον κ. Χρήστο Μυλωνά, για την άψογη και καλή συνεργασία με όλους, την υπομονή Του, και τον ιδιαίτερο τρόπο που παρουσίασε την εκδήλωση. Ένθουσιασμένος ο παρουσιαστής από τον πλούτο του πολιτισμού της περιοχής, από την φιλοξενία των κατοίκων, από το καταπράσινο και όμορφο περιβάλλον, από τα αρχοντικά πέτρινα σπίτια των Μεταξάδων, από τους όμορφους χορούς και τραγούδια και από την καταπληκτική φορεσιά των Μεταξάδων.

Ο Λαογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής “Από τόπο… σε τόπο” του καναλιού της Βουλής Χρήστος Μυλωνάς, με τον φίλο του και υπεύθυνο του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη στην πανέμορφη Ρέμβη των Μεταξάδων.

Ένθουσιασμένος από την αγάπη του κόσμου και τη συμμετοχή σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα, έφυγε με το συνεργείο του με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την πεποίθηση, ότι εδώ ζουν οι πραγματικοί ακρίτες και πατριώτες, πιστοί ,εργατικοί ,φιλόξενοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, διατηρούν τις παραδόσεις και δίνουν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να μεταδίδουν στις επόμενες γενιές όλο τον πολιτιστικό τους πλούτο. Για την όλη του παρουσία τον ευχαριστούμε θερμότατα.

Οι ευχαριστίες στους χορηγούς

Φυσικά ο χρήστος Κισσούδης δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει ντους χορηγούς, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα πραγματοποιούνταν η εκπομπή. “Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που χάρη στη βοήθειά τους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μας.

1. Αφές Κιουτσούκη – Χρώματα Διδυμότειχο

2. Αφοί Δαδούδη – Ηλεκτρικά Είδη Διδυμότειχο

3. Γεωπόνος – Γεωργικά Εφόδια – Κυριακούδης Χριστόφορος Μεταξάδες

4. Εργοστάσιο “Hellas Frost” Μεταξάδες

5. Ζαχαροπλαστείο “Νίκος” Διδυμότειχο

6. Ζαχαροπλαστείο “Στυφούδης” Διδυμότειχο

7. Ηλεκτρικά Είδη – Μηργκιζούδης Ηλίας Μεταξάδες

8.Θεριζωαλωνιστής – Τσιπούδης Αθανάσιος Παλιούρι

9. Καφενείο – Κισσούδης Χρήστος Μεταξάδες

10. Καφέ – Μπάρ ” classic” Τερζούδη Μαρία Μεταξάδες

11.Καφέ – Ξενοδοχείο “Ρέμβη” Ματαξάδες

12. Καφέ ” Ναυσικά” Γιαχουντούδης Δημήτριος Μεταξάδες

13. Κέτερινγκ – Καντινα Πολυσόπουλος Δημήτριος Διδυμότειχο

14. Κρεοπωλείο Δελιντζής Χρήστος Διδυμότειχο

15. Κρεοπωλείο Τερζούδης Αθανάσιος Μεταξαδες

16. Μέλι Μεταξάδων -Τιακούδης Κωνσταντίνος

17. Οπτικά “Κεβόρκ” Διδυμότειχο

18. Πιτσαρία “Η Αυλή της Νοστιμιάς” Μεταξάδες

19. Σούπερ Μάρκετ “Δάσκαλος” Διδυμότειχο

20. Σουπερ Μάρκετ “express” Τερζόγλου Σταυρούλα Μεταξάδες

21. Υγρά καύσιμα – Υγραέρια – Πλυντήρια Τερτσούδης Χρήστος

22. Υδραυλικός Αργυρούδης Χρήστος Μεταξάδες

23. Φώτο Μπιλιακάκης Νεκτάριος Διδυμότειχο

24. Ψητοπωλείο – Κοτόπουλα ” Ο Γιάννης” Διδυμότειχο

25. Ωρολόγια – Κοσμήματα “Ζενόπ” Διδυμότειχο