Ξαναζωντάνεψε η εγκαταλελειμμένη Γαλήνη δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Ξαναζωντάνεψε η εγκαταλελειμμένη Γαλήνη δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Ξαναζωντάνεψε χθες και το ίδιο συμβαίνει και σήμερα που εορτάζει η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το χωριό Γαλήνη δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκαταλειλειμμένο. 

Με προσπάθειες του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γιώργου Σιώπη, που έχει καταφέρει με τους συνεργάτες του να ξαναδώσει… ζωή στο όμορφο χωριό το οποίο είναι χτισμένο δίπλα στον ποταμό Άρδα, στο σημείο που αυτός μπαίνει απ’ τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, τελέστηκε χθες Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός, με την υπέροχη παρουσία των Ιεροψαλτών έχοντας επικεφαλής τον δάσκαλο τους Μαργαρίτη Αστεριάδη.

Καλημέρα 21 Μαΐου 2018 Κωνσταντίνου και Ελένης. Εορτάζει σήμερα η Εκκλησία Γαλήνης.Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ετελέσθη στις στο 20 Μαΐου παραμονή. Υπέροχη η παρουσία των Ιεροψαλτών τους οποίους Ευγνωμονώ και Ευχαριστώ όπως και το δάσκαλο Μαργαρίτη Αστεριάδη.

Gepostet von Giorgos Siopis am Sonntag, 20. Mai 2018

Ο Γιώργος Σιώπης που όπως και οι δεκάδες συντοπίτες του που ανέβηκαν στη Γαλήνη από τον Κυπρίνο, τη Μηλιά, το Θεραπειό, τη Ζώνη και όλα τα γύρω χωριά, θέήσε να ευχαριστήσει από καρδιάς όπως είπε: “Ευχαριστώ θερμά τον Σεβάσμιο Ιερέα Πατέρα Παναγιώτη, την Επιτροπή της Εκκλησίας, τη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Σαράντη Μπαξεβανίδη, τον Συνταγματάρχη κ. Χατζηγεωργίου Θεόδωρο, όλους όσους βοήθησαν, τον Αγούδη Άγγελο και πολύ κόσμο”.

Gepostet von Giorgos Siopis am Sonntag, 20. Mai 2018