Ορεστιάδα: Πόλη με πολλά ποδήλατα και ποδηλάτες, αλλά καθόλου… ποδηλατόδρομους

Ορεστιάδα: Πόλη με πολλά ποδήλατα και ποδηλάτες, αλλά καθόλου… ποδηλατόδρομους

Μια πόλη ιδανική, λόγω της ρυμοτομίας και του επίπεδου εδάφους της, με πολλά ποδήλατα και ποδηλάτες, με έναν σπουδαίο και δραστήριο Ποδηλατικό σύλλογο, τον ΡΗΣΟ, είναι η Ορεστιάδα. Δυστυχώς όμως δεν διαθέτει καθόλου ποδηλατόδρομους και καθημερινά οι εκατοντάδες χρήστες ποδηλάτου , κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να υποοστούν κάποιο ατύχημα.

Όποιος βρίσκεται στην πόλη, η οποία έχει επίσης μεγάλα πεζοδρόμια όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, βλέπει όλες τις ώρες να κυκλοφορούν με τα ποδήλατα τους άνθρωποι κάθε ηλικίας. Μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, γυναίκες και άνδρες αλλά και ηλικιωμένοι, είναι αναγκασμένοι να κινούνται στον δρόμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα, να ανεβαίνουν πεζοδρόμια και να κινούνται επίσης πάνω στην κεντρική πλατεία.

Προφανώς και αυτό που επισημαίνει το Evros-news.gr το διαπιστώνουν όλοι, αλλά το θέμα είναι γιατί ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και η δημοτική αρχή, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην δημιουργία ποδηλατόδρομων. Κάτι που διαθέτουν οι περισσότερες ελληνικές πόλεις με ανάλογη ρυμοτομία και έδαφος. Ένα τέτοιο έργο και μάλιστα με χιλιάδες μέτρα ποδηλατόδρομων, θα μπορούσε να αλλάξει την όψη της Ορεστιάδας, το κυκλοφοριακό της, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Χρήματα για παρόμοια έργα υπάρχουν και από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και απορούμε γιατί δεν τα αναζήτησε η δημοτική αρχή, ώστε να σχεδιάσει και να τα υλοποιήσει. ‘Εστω και με… απ’ ευθείας αναθέσεις αν χρειαστεί, που είναι και το αγαπημένο… χόμπι του κ.Μαυρίδη. Είναι όμως κρίμα, μια πόλη σαν την Ορεστιάδα να μην διαθέτει ούτε ένα μέτρο ποδηλατόδρομου.