Κάνουν «ταμείο» για την Εμπορική Έκθεση Αν. Μακεδονίας Θράκης – Γραβάνης: “Δυναμική επανεκκίνηση”

Κάνουν «ταμείο» για την Εμπορική Έκθεση Αν. Μακεδονίας Θράκης – Γραβάνης: “Δυναμική επανεκκίνηση”

Η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2018 ολοκληρώθηκε και οι διοργανωτές της κάνουν “ταμείο” δείχνοντας ικανοποιημένοι και μιλώντας για δυναμική επανεκκίνηση της.

«Ο αρχικός στόχος έχει επιτευχθεί. Η έκθεση έκανε μια δυναμική επανεκκίνηση με την  στήριξη των επιχειρηματιών που ήρθαν και συμμετείχαν ως εκθέτες. Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε τον χώρο της Έκθεσης και πάνω από 200 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο να γεμίζουν» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Αντώνης Γραβάνης, πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και μέλος της Διοργανωτικής Επιτροπής μιλώντας για την 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2018. Παράλληλα, έκανε λόγο για «δυναμική επανεκκίνηση» χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και σε «κάποιες ελλείψεις, οι οποίες στο μέλλον θα αντιμετωπιστούν. »

«Η έκθεση πέρασε διάφορες δυσκολίες συνετέλεσε σ’ αυτό και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον» σημείωσε  ο κος Γραβάνης επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις εμπιστεύτηκαν τον θεσμό. Απαραίτητες, ωστόσο, όπως σημείωσε, κρίνονται οι βελτιώσεις στο κτίριο. « Οι περισσότεροι εκθέτες δήλωσαν την επιθυμία τους να πάρουν μέρος και του χρόνου κι αυτό είναι απόδειξη ότι η Έκθεση πέτυχε τους αρχικούς της στόχους.»

Αναγκαία η στήριξη της ντόπιας επιχειρηματικότητας 
«Η επιχειρηματικότητα πάντα βλέπει με αισιόδοξη ματιά το μέλλον. Η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Οι επιχειρήσεις είναι η μοναδική διέξοδος για να βγούμε από την κρίση.» δηλώνει ο κος Γραβάνης μιλώντας για την ντόπια επιχειρηματικότητα και ζητώντας την στήριξή της.

Εκθέτες από το Ηράκλειο έως την Φιλιππούπολη 
Εκθέτες από το Ηράκλειο έως την Φιλιππούπολη κάνουν σήμερα τον απολογισμό τους. Ικανοποιημένοι από την συμμετοχή τους στην Έκθεση; ρωτήσαμε.  «Εύχομαι να μακροημερεύσει η Έκθεση. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε τις Ελληνικές προσπάθειες» δήλωσε ο κος Αρβανίτης Έλληνας Βιοτέχνης, που συμμετείχε για 7η χρονιά στην Έκθεση της Θράκης. Παράλληλα, σημείωσε ότι τις Περιφερειακές Εκθέσεις πρέπει πάντα να τις στηρίζουμε γιατί δηλώνουν εξωστρέφεια και μια δυναμική.

«Η Έκθεση δυστυχώς αμφιταλαντεύεται. Δεν μπορώ να γνωρίζω πού οφείλεται αυτό. Είδα με λύπη μου ότι έλειπαν φέτος μεγάλες επιχειρήσεις της Τοπικής Οικονομίας. Θεωρούσα δεδομένο ότι θα στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Η Περιφέρεια πλήττεται και θα έπρεπε όλες οι δυνάμεις να έχουν την ίδια λογική, να στηρίζουν ανεξαρτήτως κόστους.» σημείωσε  σπεύδοντας να προτρέψει τους διοργανωτές να αγκαλιάσουν και τις τοπικές δυνάμεις. «Να καλοδεχθούν μικρούς και μεγάλους. Προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις να τα καταφέρουμε. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά. Όχι να τραβά ο καθένας το δρόμο του. Να σταθούμε στο ύψος μας και να ξαναγίνουμε η χώρα που ήμασταν κάποτε.»

Ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής