ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο ικανός Θάνος με τους… φίλους, ο θρίαμβος της ΕΠΣ που δεν χαίρεται και ο… τέταρτος Λαμπάκης

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο ικανός Θάνος με τους… φίλους, ο θρίαμβος της ΕΠΣ που δεν χαίρεται και ο… τέταρτος Λαμπάκης

Σε καταγγελίες για… διαπλοκή προχώρησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μετά την χθεσινή αθώωση του απ’ το δικαστήριο, όπου κάθισε το εδώλιο κατηγορούμενος για απ’ ευθείας ανάθεση. Μίλησε για επιχειρηματικά, πολιτικά και δημοσιογραφικ;a… σκουληκάκια, στα οποία δεν πρόκειται να υποκύψει. Λίγο αργότερα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε και σε “λαμόγια”.

Εμείς, που είμαστε οι μοναδικοί οι οποίοι δημοσιεύσαμε την είδηση για το συγκεκριμένο δικαστήριο, άμεσα φυσικά προβάλαμε τις δηλώσεις του δημάρχου. Απλά του ζητάμε να μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα και να κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες, γι’ αυτούς που πιστεύει ότι τον… κυνηγούν. Για να πληροφορηθούν οι δημότες του αλλά και όλοι μας, τί ακριβώς συμβαίνει.

Πάντως για τις τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις στην εταιρεία της Θεσσαλονίκης “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ-€ΟΜΝ€ΟΜ» με συνολικό ποσό κοντά στις 50.000 ευρώ, δεν υπάρχει κίνδυνος να τρέχει και πάλι στα δικαστήρια ο δήμαρχος της Ορεστιάδας. Γιατί με βάση το νόμο έχει το δικαίωμα να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις και αυτός και κάθε άλλος δήμαρχος, όταν πρόκειται για ποσά κάτω από 20.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Με τους δήμους τα πάει καλά

Ούτε μπορεί να του πει κανείς οτιδήποτε, γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη εταιρεία που έχει διαχειριστή της, Cheif Executive Officer που λένε και στο χωριό μου το Παλιούρι Διδυμοτείχου, τον Αθανάσιο (Θάνο για τους φίλους του) Κουλουτμπάνη. Το γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε δεν είναι ο μοναδικός δήμαρχος, ούτε ο δήμος Ορεστιάδας ο μοναδικός θεσμικός φορέας της αυτοδιοίκησης, που αναθέτει απ’ ευθείας έργα στην “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ-€ΟΜΝ€ΟΜ».

Ο κ.Κουλουτμπάνης, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, είναι πολύ ικανός διαχειριστής και καταφέρνει να… ξεκλειδώνει (φοβερές και με… σημειολογία; οι επιλογές των φωτογραφιών στο σάιτ της εταιρείας του), έργα δήμων, Περιφερειών, Interreg και όλα όσα έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Για παράδειγμα, μαθαίνω ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο. Μάλιστα στην διαδικασία εκλογής του πέρυσι, μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, είχε τόση… αγωνία αν εκλεγεί, που τον είδαν να βρίσκεται και στον χώρο όπου γινόταν οι διαδικασίες εκλογής.

Μιλούσε μάλιστα με τους Περιφερειακούς συμβούλους που θα ψήφιζαν, μια και η πλειοψηφούσα παράταξη πρόσκειται στη Ν.Δ και ο ίδιος είχε… αγωνία ποιόν θα επιλέξουν. Γι’ αυτό και μιλούσε μαζί τους και όχι για τίποτε άλλο.  Ένα πρόβλημα βέβαια στη συνεργασία του με τον… ιδιωτικό τομέα επίσης μαθαίνω πως υπάρχει, αφού δεν τα καταφέρνει το ίδιο πετυχημένα με την αυτοδιοίκηση. Εκεί μου λένε ότι έχει και κάποια μπλεξίματα και αντιπαράθεση με μια κορυφαία εταιρεία απ’ την Αλεξανδρούπολη.

Δεν μπορεί να… απολαύσει τον θρίαμβο στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου

Θα πρέπει να ντρέπονται πάντως αυτοί που εκνεύρισαν τον Βασίλη Μαυρίδη και δεν τον άφησαν να… απολαύσει τον θρίαμβο του στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου. Ο “κολλητός” του Παντελής Χατζημαρινάκης, τον οποίο είναι γνωστό ότι στηρίζει και μάλιστα του εξασφάλισε και την υποστήριξη του ΠΑΟΚ μια και είναι γνωστός οπαδός του “δικεφάλου του βορρά”, θα είναι ο νέος Πρόεδρος αφού δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος.

Ο δήμαρχος… έτρεξε πολύ για την συγκεκριμένη υπόθεση και δραστηριοποιήθηκε ακόμα πιο έντονα, με συνεχή τηλεφωνήματα στα ποδοσφαιρικά σωματεία, ιδιαίτερα από την στιγμή που αποφάσισε να σχοληθεί, έστω και καθυστερημένα, η ΑΕΚ. Τελικά όμως έμεινε μόνος του ο Χατζημαρινάκης και θα είναι επικεφαλής της ΕΠΣ Έβρου, μαζί και με άλλους φίλους του κ.Μαυρίδη. Όπως είναι ο Νίκος Ραδιόγλου για παράδειγμα. Δεν αναφέρω τυχαία το συγκεκριμένο όνομα. Θα μας… απασχολήσει στο άμεσο μέλλον και μάλιστα συνέχεια, αφού ψάχνοντας το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όλο και κάτι το πολύ ενδιαφέρον θα βρούμε.

Φίλοι και συνάδερφοι χρόνια, φυσικό είναι

Καφεδάκι, με ενημερώνουν ότι έπιναν παρέα στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλίογου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, με τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου Χρήστο Καπετανίδη. Φίλοι και συνάδερφοι εδώ και πολλά χρόνια, συζητούσαν προφανώς και κυρίως για επαγγελματικά θέματα. Δεν αποκλείεται πάντως ο Ζαμπούκης να ρώτησε τον Καπετανίδη, για τα όσα ακούγονται και γράφονται γύρω από πιθανή υποψηφιότητα του ως δήμαρχος του Διδυμοτείχου.

Δεν μπορώ να ξέρω τί του απάντησε αυτός, αλλά εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο των δύο γνωστών και καταξιωμένων δικηγόρων του Έβρου. Οι οποίοι συνεργάστηκαν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί να κάνουν το ίδιο και σε άλλο τομέα στη συνέχεια.

Τέταρτος και… καταϊδρωμένος ο Λαμπάκης

Μια και αναφέρθηκα στη συζήτηση για πιθανή υποψηφιότητα του Καπετανίδη στο Διδυμότειχο, πριν λίγο καιρό άλλο σάιτ του Έβρου έκανε ηλεκτρονική ψηφοφορία για τον υποψήφιοι δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Ανεξάρτητα απ’ το αν-όπως και το ίδιο παραδέχεται-δεν μπορεί να θεωρείται το ίδιο αξιόπιστη με τις επίσημες δημοσκοπήσεις που γίνονται από γνωστές και πιστοποιημένες εταιρείες, η είδηση είναι πως ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ήρθε… τέταρτος και καταϊδρωμένος στις προτιμήσεις των αναγνωστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Πίσω από τον Παύλο Μιχαηλίδη (που κατάφερε ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τους χειρισμούς του να τον… καταστήσει βασικό αντίπαλο), τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τάκη Τοψίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Κι αυτό, ξέχωρα επαναλαμβάνω απ’ το πόσο αξιόπιστη μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια μέτρηση, αποτελεί μια ένδειξη.

Δεν μάθαμε τίποτα

Αλήθεια, με εκείνη την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε αθηναϊκή εταιρεία για τους υποψήφιους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, γιατί δεν μάθαμε ακόμα τίποτα; Αυτός που την παρήγγειλε, αν τα αποτελέσματα τον ευνοούσαν δεν θα την έκανε… βούκινο κανονικά; Ούτε το παραμικρό στοιχείο να μην διαρρεύσει; Μπας και όσα έμαθε δεν ήταν αυτά που περίμενε και αποτέλεσαν… ψυχρολουσία;

Ο… Ναρκαλιευτής