Αυστριακοί δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ έρχονται στον Έβρο για να τον προβάλλουν τουριστικά

Αυστριακοί δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ έρχονται στον Έβρο για να τον προβάλλουν τουριστικά

Κύκνους, νεροχελίδονα και θαλασσαετούς που μεταξύ πλήθους άλλων πτηνών βρίσκουν καταφύγιο στο Δέλτα Έβρου, καθώς και τις φυσικές πισίνες της καταπράσινης Σαμοθράκης θα γνωρίσουν από κοντά δημοσιογράφοι επτά αυστριακών μέσων ενημέρωσης, σε ένα ξεχωριστό ταξίδι που διοργανώνει ο ΕΟΤ Αυστρίας στη βόρεια Ελλάδα.

Με έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ομαδικό ταξίδι για ξένους δημοσιογράφους στη Θράκη το διάστημα 27 Ιουνίου – 2 Ιουλίου. Οι ρεπόρτερ – τουρίστες θα βρεθούν συγκεκριμένα σε Σαμοθράκη, Δέλτα του Έβρου (για bird watching), Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Κομοτηνή.
«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης των κυριότερων ΜΜΕ της Αυστρίας για μια εντελώς άγνωστη στο κοινό περιοχή. Στο ταξίδι αυτό υλοποιείται στη κυριολεξία η στρατηγική ‘Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο’ και δίνεται έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού» αναφέρει ο ΕΟΤ Αυστρίας, που διοργανώνει το ταξίδι με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Aegean Airlines.

Το εξαήμερο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι από τα αυστριακά ΜΜΕ Oberösterreichische Nachrichten, KURIER, Kleine Zeitung, Die Presse, Salzburger Nachrichten (500.000 αναγνώστες), NÖN (670.000 αναγνώστες) και Traveller. Επιπλέον το διάστημα 2 – 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφικό ταξίδι στα Ιόνια Νησιά (με αφετηρία τη Λευκάδα και το διάστημα 3 Ιουνίου – 8 Ιουνίου δημοσιογράφοι από Αυστρία και Ουγγαρία θα επισκεφθούν την περιοχή της Κορινθίας.

Πηγή: tanea.gr