Διδυμότειχο: Επίσκεψη μαθητών στο Βυζαντινό Μουσείο στο πλαίσιο της καμπάνιας “Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου”

Διδυμότειχο: Επίσκεψη μαθητών στο Βυζαντινό Μουσείο στο πλαίσιο της καμπάνιας “Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου”

Συνεχίζονται οι επισκέψεις μαθητών από Γυμνάσια απομακρυσμένων περιοχών σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in My Region 2018» (Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου).

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, μαθητές από τα Γυμνάσια Δικαίων, Κυπρίνου, Ρυζίων και Νέας Βύσσας Έβρου ξεναγήθηκαν στο νέο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, ενώ λίγες μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 21 Μαΐου, μαθητές των Γυμνασίων Εχίνου, Γλαύκης και Ολβίου Ξάνθης γνώρισαν τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων.

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου» έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους και φέτος η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει για τρίτη χρονιά.

Στο ίδιο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας παρουσίασε στην 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» Έκθεση φωτογραφίας με έργα που υλοποιήθηκαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ με πόρους των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων.