ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το “μήνυμα” της καταδίκης Παπαϊωάννιου, ο ποδοσφαιρόφιλος Πρύτανης, οι απόντες δήμαρχοι Σαμοθράκης, Διδυμοτείχου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το “μήνυμα” της καταδίκης Παπαϊωάννιου, ο ποδοσφαιρόφιλος Πρύτανης, οι απόντες δήμαρχοι Σαμοθράκης, Διδυμοτείχου

Η καταδίκη του πρώην δημάρχου Ορεστιάδας Άγγελου Παπαϊωάννου, ο οποίος “έφαγε” 19 χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής, γιατί στα τρία χρόνια (1999-2002) που διετέλεσε δήμαρχος πήρε μίζες από εργολάβους (που να καθόταν περισσότερο στην καρέκλα δηλαδή), είναι αρκετά διδακτική. Γιατί στέλνει ηχηρό “μήνυμα”  όχι μόνο σε δημάρχους και λοιπούς αυτοδιοικητικούς πρώην, νυν και μελλοντικούς, αλλά και στον καθένα που κατέχει δημόσια θέση.

Ότι δηλαδή, έστω και με καθυστέρηση, μπορεί να αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι, αν… βάλουν το χέρι στο μέλι”, τις ίδιες κατηγορίες με τον Παπαϊωάννου, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες, δωροδοκία και απιστία. Γιατί όπως “έδωσαν” αυτόν οι διάφοροι εργολάβοι και… κελάιδησαν σε ΣΔΟΕ και δικαστήριο, μπορεί να κάνουν το ίδιο για οποιονδήποτε. Μπορεί λοιπόν να έχουν την “τύχη” του πρώην δημάρχου και κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας και ορισμένοι που τώρα το… παίζουν κοκοράκια.

Αποδεικνύει καθημερινά ότι ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ

Κι επειδή ορισμένοι προσπαθούν να μας κάνουν και μαθήματα δημοσιογραφίας, χωρίς να ισχυριζόμαστε φυσικά ότι τα ξέρουμε όλα αφού μας αρέσει το “γηράσκω αεί διδασκόμενος”, το Evros-news.gr απέδειξε άλλη μια φορά ότι ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ και δεν βρίσκεται τυχαία στην ΚΟΡΥΦΗ, όπου το φέρατε εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες του. Όταν άλλοι έγραφαν αόριστα για… πρώην δήμαρχο Ορεστιάδας, εμείς αναφέραμε το όνομα του Άγγελου Παπαϊωάννου. Δημόσια ήταν εξάλλου η δίκη και φυσικά η ανακοίνωση της καταδίκης του σε 19 χρόνια φυλάκιση.

Κι όσοι κόπτονται για την δημοσιογραφική δεοντολογία, ας αναρρωτηθούν τί φταίνε οι πρώην δήμαρχοι της Ορεστιάδας, να τους υποψιάζονται και να τους αντικρίζουν με… μισό μάτι οι συμπολίτες τους, υποθέτοντας ότι είναι κάποιος από αυτούς που καταδικάστηκε γιατί τα… έπαιρνε από εργολάβους. Γιατί αναπόφευκτα κάτι τέτοιο συμβαίνει, όταν δεν αναφέρεις το όνομα του καταδικασθέντος και χρησιμοποιείς γενικά το… πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας.

Δεν φταίνε τίποτα ο Μουζάς, ο Τζότζολας, ο Αναγνώστου, ο Βαρσαμακίδης και οι άλλοι, να μπαίνουν στο “τσουβάλι” της φράσης “πρώην δήμαχος Ορεστιάδας”. Μην μας παριστάνουν λοιπόν κάποιοι και τους τιμητές από πάνω.

Ποδοσφαιρόφιλος και Πρόεδρος στον Ιπποκράτη ο νέος Πρύτανης

Όσο και αν προσπάθησαν κάποια κομματικά συστήματα ή και ντόπια… συστηματάκια που έχουν στήσει “μυστικοσύμβουλοι” εδώ και χρόνια και… αλωνίζουν ανενόχλητα, η προσωπικότητα, το ήθος, η επαγγελματική καταξίωση και η αναγνώριση των συναδέρφων του, έφερε τον Αλέξανδρο Πολυχρονίδη στην θέση του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Αλεξανδρούπολης, επικράτησε του αντιπάλου του Τσαουσίδη στον δεύτερο γύρο και από τον Σεπτέμβριο αναλαμβάνει καθήκοντα.

Μαζί με τους φίλους του, πανηγυρίζει φυσικά και η ποδοσφαιρική ομάδα του Ιπποκράτη, αφού ο νέος Πρύτανης όχι μόνο είναι ποδοσφαιρόφιλος, αλλά διετέλεσε επί σειρά ετών και Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου των εργαζομένων του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και τον διαδέχθηκε στη θέση αυτή ο Χριστόδουλος Μεντίζης. Μαζί με την οικογένεια του, τους συγγενείς, φίλους και συναδέρφους, χάρηκαν λοιπόν για την επιτυχία του και οι ποδοσφαιρόφιλοι της Αλεξανδρούπολης και όλου του νομού.

Αύριο η κηδεία της μητέρας του Άκη Γεροντόπουλου

Αύριο Πέμπτη, στις 17.30, θα γίνει τελικά στην Αλεξανδρούπολη η κηδεία της μητέρας του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Άκη Γεροντόπουλου, η οποία “έφυγε” χθες από την ζωή. Η νεκρώσιμος ακολουθία της Αικατερίνης Γεροντοπούλου, θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης. Φίλοι και γνωστοί από την πολιτική αλλά και την ιατρική, τηλεφωνούν από χθες στον Γεροντόπουλο και του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια, για τον χαμό της μητέρας του που υπεραγαπούσε.  Με πρώτο τον πρώην Πρωθυοπουργό και φίλο του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα η ΝΟΔΕ Έβρου και ο Πρόεδρος της Άκης Παρασκευόπουλος, με ανακοίνωση τους εκφράζουν και αυτοί τα συλλυπητήρια τους. ” Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Έβρου εκφράζει τα Θερμά της Συλλυπητήρια στον Άκη Γεροντόπουλο και στην οικογένεια του για την απώλεια της Μητέρας του. Καλό Παράδεισο”.

Δεν εμφανίστηκαν πουθενά δήμαρχος Σαμοθράκης και Π.Παππάς

Περισσότεροι από 30 Ρουμάνοι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ΜΜΕ της βαλκανικής χώρας, βρέθηκαν επί δυο ημέρες στην Σαμοθράκη, φιλοξενούμενοι των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του πανέμορφου νησιού. Η Ρουμανία άλλωστε είναι μια ανερχόμενη οικονομικά χώρα, πολοί από αυτήν έρχονται ήδη στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Σαμοθράκη και στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι να… τονωθεί το τουριστικό ρεύμα.

Δυστυχώς έλαμψαν δια της απουσίας τους και τις δυο ημέρες δεν εμφανίστηκαν πουθενά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτοί που έπρεπε να συναντήσουν πρώτοι-πρώτοι τους Ρουμάνους. Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνος τουρισμού Παναγιώτης Παππάς. Καλά, δεν μιλάμε για παράθεση κάποιας μικρής δεξίωσης, για παράδοση ενημερωτικού υλικού στην ρουμανική γλώσσα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Βίτσα και Παππά. Όταν είσαι άλλωστε αριστερός και δημόσιος υπάλληλος (καθηγητής ο ένας και γιατρός στο ΠΓΝΑ ο άλλος) και κάθε μήνα ο μισθός πέφτει, πως να νοιώσεις και να καταλάβεις την αγωνία και το άγχος του… επιχειρηματία και του επαγγελματία.

Παρούσα η Ορεστιάδα, τραγική απουσία και πάλι του Διδυμοτείχου

Αντίθετα, αξίζουν πολλά μπράβο στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που όχι μόνο συννενοήθηκε με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ Ρουμανίας και υποδέχθηκε μαζί με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Ορμανλίδη στο γραφείο του την αντιπροσωπεία των Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, αλλά τους έγινε εικονική ξενάγηση στους τουριστικούς χώρους του δήμου. Ενημερώθηκαν για το φεστιβάλ Άρδα στις Καστανιές, ενώ έγινε παρουσίαση σχετικά με τη δυνατότητα να επισκεφτούν μελλοντικά την ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή του Βορείου Έβρου με έδρα τη νεότερη πόλη της Ελλάδας, την Ν. Ορεστιάδα.

Το Διδυμότειχο απουσίαζε φυσικά άλλη μια φορά από όλη αυτή την διαδικασία. Όπως απουσιάζει και από το πρόγραμμα επίσκεψης κορυφαίων Αυστριακών δημοσιογράφων τον Ιούνιο, οι οποίοι θα έρθουν να καταγράψουν τουριστικά αρκετές περιοχές του Έβρου, όπως η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, το Δέλτα Έβρου, η Δαδιά και το Σουφλί. Η πόλη του νομού και της Θράκης με την μεγαλύτερη και πλουσιότερη ιστορία, το Διδυμότειχο, δεν υπάρχει πουθενά και πάλι.  Κρίμα…

Να αναγνωρίσουμε στον ΓΑΠ ότι έφερε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ 

Μια και αναφέρθηκα πάλι στον δήμο Ορεστιάδας, ψάχνοντας χθες φωτογραφίες του καταδικασθένα δημάρχου Άγγελου Παπαϊωάννου, έπεσα πάνω σε αυτή που έχει με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιωργάκη Παπανδρέου ή ΓΑΠ. Μπορεί όλοι να τον κράζουν, ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, για το Μνημόνιο που έβαλε την χώρα το 2010, αλλά εγώ προσωπικά του αναγνωρίζω την σπουδαία κίνηση να φέρει και να καθιερώσει την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Έτσι μπορεί να βρει ο καθένας στο διαδίκτυο τις αποφάσεις και απ’ ευθείας αναθέσεις υπουργείων, περιφερειών, δήμων και άλλων κρατικών φορέων και να υπάρχει έλεγχος. Για μας τους δημοσιογράφους μάλιστα, είναι πολύ σπουδαίο αυτό. Έτσι μπορείς να βρεις εύκολα για παράδειγμα, τις απ’ ευθείας αναθέσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης και του Βαγγέλη Λαμπάκη, στην κόρη της δημοτικής συμβιούλου Ελένης Ιντζεπελίδου.

Βρίσκεις εύκολα

Έτσι βρήκαμε εύκολα τις απ’ ευθείας αναθέσεις (νόμιμες για να μην παρεξηγηθούμε, αλλά ένα ερώτημα αν είναι και ηθικό μπαίνει), του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στην ίδια εταιρεία της Θεσσαλονίκης ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. COMNCOM του γνωστού στελέχους της Ν.Δ στη Βόρεια Ελλάδα Θάνου Κουλουτμπάνη. Επίσης, γράφεις για παράδειγμα… ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ ΕΠΕ – ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΕ και μπορείς να βρεις πόσες και ποιές απ’ ευθείας αναθέσεις μπορεί να έγιναν από τον δήμο Ορεστιάδας ή άλλους φορείς στην συγκεκριμένη εταιρεία καθαρισμού που παίρνει έργα από το δημόσιο και με διαγωνισμούς, αλλά στην Ορεστιάδα κυρίως με απ’ ευθείας αναθέσεις του δημάρχου.

 

Ο… Ναρκαλιευτής