Σύλληψη στην Κομοτηνή δύο Τούρκων συνοδών του Ιντζέ απ’ την ελληνική αστυνομία

Σύλληψη στην Κομοτηνή δύο Τούρκων συνοδών του Ιντζέ απ’ την ελληνική αστυνομία

Στην σύλληψη και προσαγωγή δύο Τούρκων υπηκόων, που ανήκαν στην συνοδεία το υυποψήφιου προέδρου της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο χώρο της αυτοαποκαλούμενης “τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής”.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι δυο συγκεκριμένοι υπό την παρότρυνση Τούρκου δημάρχου ο οποίος επίσης είχε έρθει μαζί με τον Ιντζέ, επιχείρησαν να μοιράσουν προεκλογικό υλικό που αφορά τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Κάποια φυλλάδια δηλαδή και να αναρτήσουν παράλληλα πανό με σύνθημα υπέρ του.

Οι Έλληνες αστυνομικοί που παρακολουθούσαν όμως διακριτικά, επενέβησαν άμεσα και αρχικά τους συνέλαβαν, έγινε η προσαγωγή τους στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής και κατασχέθηκε το συγκεκριμένο υλικό, αφού η επίσκεψη είναι ιδιωτική και ήταν αποαράδεκτη και προκλητική η ενέργεια τους.

Στην συνέχεια πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Έτσι ακολούθησαν τον υποψήφιο Τούρκο Πρόεδρο και στο ταξίδι του στη Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, όπου και εκεί πήγε να μιλήσει στους μουσουλμάνους που κατοικούν στη νότια Βουλγαρία.