ΝΤΡΟΠΗ: Καταργείται η απαλλαγή των Εβριτών απ’ τα διόδια. Θα πληρώνουν σύνολο 4,80 ευρώ σε Μέστη, Αρδάνιο

ΝΤΡΟΠΗ: Καταργείται η απαλλαγή των Εβριτών απ’ τα διόδια. Θα πληρώνουν σύνολο 4,80 ευρώ σε Μέστη, Αρδάνιο

Το ποσό των 4,80 ευρώ συνολικά θα πληρώνουν για διόδια οι κάτοικοι του Έβρου από την 1η Ιανουαίρου, αν κινούνται μέσα στο νομό και περάσουν από τη Μέστη και το Αρδάνιο.

Η ΚΥΑ που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρει ότι καταργείται κάθε απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων για όλους τους οδηγούς, εκτός των ανέργων. Παράλληλα, στα διόδια Μέστης η νέα τιμή θα είναι 2,78 ευρώ από 1,70 ευρώ, ενώ και στο Αρδάνιο όταν κατασκευαστεί ο σταθμός των διοδίων, για απόσταση 40,5 χλμ θα πληρώνουμε 2,02 ευρώ. Συνολικά δηλαδή 4,80 ευρώ (2,78+2,02).

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, αν ένας Εβρίτης κινηθεί μέσα στο νομό και θελήσει να μεταβεί για κάποια δουλειά του στις Σάππες για παράδειγμα, θα πληρώσει συνολικά με επιστροφή κοντά στα 10 ευρώ ηια διόδια, συγκεκριμένα 9,60 (4,80+4,80). Δεν έχει περάσει πάντως αρκετός καιρός, που οι κυβερνητικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου προσπασθούσαν να “χρυσώσουν το χάπι” για την λειτουργία των διοδίων της Μέστης, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να πληρώνουν οι Εβρίτες διόδια αλλά θα έχουν απαλλαγή.

Γκαρά, Καίσας αρχικά υποστήριζαν ότι δεν θα υπάρξουν διόδια

στη Μέστη και μετά ότι για πάντα δεν θα πληρώνουν οι Εβρίτες

Από το 2016 ακόμα, οι δυο βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και Γιώργος Καίσας, κυρίως αυτοί και λιγότερο ο Δημήτρης Ρίζος, αρχικά υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστούν διόδια στη Μέστη, αλλά μόνο ένας σταθμός στους Κήπους. Φυσικά διαψεύσθηκαν και αποδείχθηκε ότι έλεγαν ψέματα, αφού τα διόδια στη Μέστη ήδη λειτουργούν, ενώ θα γίνει και δεύτερος σταθμός εντός νομού στο Αρδάνιο.

Στη συνέχεια έκαναν… σημαία τους, πως οι μόνιμοι κάτοικοι του Έβρου θα απαλάσσονται για πάντα και δεν πρόκειται να πληρώνουν. Πήραν “σβάρνα” τοπικά ραδιόφωνα, κανάλια και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και επιτιμούσαν όσους δημοσιογράφους υποστήριζαν το αντίθετο. Διαψεύδονται άλλη μια φορά πανηγυρικά, αλλά δεν έχουν φυσικά κανένα πρόβλημα να αποδεχθούν και την κατάργηση της απαλλαγής των Εβριτών και τις αυξήσεις-φωτιά.

Σιγά μην αντιδράσουν και χάσουν την καρεκλίτσα τους και τους παχυλούς μισθούς τους. Που θα βρει μετά η κ.Γκαρά τις περισσότερες από 63.000 ευρώ το χρόνο που δηλώνει πως ειπράττει ως βουλευτής; Στην εβδομαδιαία εφημερίδα της μητέρας της όπου δούλευε, μέχρι που οι κάτοικοι του Έβρου, αγανακτισμένοι και οργισμένοι (σε μεγάλο βαθμό απόλυτα δικαιολογημένα) από τα “εγκλήματα” των προηγούμενων Κυβερνήσεων, έστειλαν αυτή και τους Ρίζο, Καίσα στη Βουλή και το κόμμα τους στην εξουσία, επειδή πίστεψαν τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;

Από την 1η Ιανουαρίου λοιπόν ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΟΣ για όλους, μαζί φυσικά με τις ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ στα 5.200 ευρώ, ώστε και ένας που παίρνει 450 ευρώ σύνταξη, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟ.

Αυτά είναι. Πρώτη φορά αριστερά, με Κυβέρνηση που σκέφτεται και φροντίζει τον φτωχό λαό.