Διαμαρτυρίες για διαχωρισμό αξιωματικών στην Πολεμική Αεροπορία

Διαμαρτυρίες για διαχωρισμό αξιωματικών στην Πολεμική Αεροπορία

Οι διαμαρτυρίες των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας που προέρχονται από το Σώμα των Υπαξιωματικών και έχουν γνώση πληροφορικής συνεχίζονται, όπως και τα παράπονα για «διαχωρισμό αξιωματικών».
Με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΓΕΑ κλήθηκαν οι αξιωματικοί της Π.Α. που έχουν την εξειδίκευση πληροφορικής να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής της Π.Α. Μόνο που κάποιοι ξέχασαν ότι οι αξιωματικοί δεν είναι μόνο οι προερχόμενοι από ΑΣΕΙ και διαγωνισμό, αλλά και προερχόμενοι από το Σώμα των Υπαξιωματικών. Ξέχασαν ότι αξιωματικοί είναι όλοι ανεξαρτήτως προελεύσεως και δεν μπορούμε να το θυμόμαστε μόνο όταν πρόκειται για υπηρεσίες, επιφυλακές, επιτροπές, τελετές και πολλά άλλα…
Μετά την έκδοση της εγκυκλίου, η οποία να θυμίσουμε εξαιρεί από την ένταξη (μετάταξη) στο ΣΕΠ τους εξ υπαξιωματικών αξιωματικούς, διανεμήθηκε στις Μονάδες της Π.Α. σήμα του Β Κλάδου του ΓΕΑ με το οποίο καλούνται οι «Μόνιμοι Αξιωματικοί της Π.Α. προερχόμενοι από ΑΣΕΙ ή Διαγωνισμό με εξειδίκευση πληροφορικής ή κάτοχοι πτυχίων, διδακτορικών μεταπτυχιακών τίτλων τμημάτων πληροφορικής» να υποβάλλουν αίτημα ένταξης βάση της εγκυκλίου. Στην ανάγνωση του σήματος κάποιοι εκ των αποφοίτων ΑΣΣΥ κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων, θεωρώντας ότι γνωρίζουν στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα και αφελέστατα σκεπτόμενοι ότι είναι και εκείνοι Μόνιμοι Αξιωματικοί έθεσαν το ερώτημα αν έχουν δικαίωμα ένταξης βάση τίτλων σπουδών. Φυσικά η απάντηση ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ. Καθώς αν θυμηθούμε την εγκύκλιο τους εξαιρεί και ας είναι διδάκτορες στο ΕΜΠ ή στη Βοστώνη, μοριοδοτεί δε τους αποφοίτους ΑΣΕΙ με βεβαίωση «ΙΕΚ».
Στο ερώτημα του τι μέλλει γενέσθαι με την κατηγορία όσων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία Αξιωματικών παραπέμπονται όλα στο νόμο του ΥΠΕΘΑ που είναι σε αυτές τις ημέρες σε διαβούλευση, με σκοπό να διορθωθεί για ακόμα μία φορά μία λέξη, ώστε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, για να αποφασιστούν οι θέσεις όσων θα μεταταχθούν και μετά να εκδοθεί εγκύκλιος που να επιτρέψει σε αυτή την υποδεέστερη κατηγορία αξιωματικών να φέρει τον τίτλο του «Σώματος Τεχνικής Υποστήριξης Ειδικότητας Πληροφορικής». Για τις θέσεις ας μην κουραστούν να τις αποφασίσουν όμως καθώς είναι οι αξιωματικοί που εκδίδουν τη κάθε μήνα τη μισθοδοσία της Π.Α. , που δημιούργησαν το σύστημα διακίνησης αλληλογραφίας, που δημιούργησαν το σύστημα παρακολούθησης προσωπικού, το εφοδιαστικό σύστημα παρακολούθησης, το σύστημα παρακολούθησης υγειονομικών, τα επιχειρησιακά συστήματα, που συντηρούν τις βάσεις δεδομένων και τα δίκτυα της Π.Α. και πολλά άλλα… Αυτή είναι η κατηγορία των Β διαλογής αξιωματικών που αγόγγυστα εργάζονταν και εργάζονται ακόμα κρατώντας την Αεροπορία κοντά στις τεχνολογικές εξελίξεις.