Για πολύ γκατζετάκηδες: Το DeX  της Samsung

Για πολύ γκατζετάκηδες: Το DeX της Samsung

Το σύστημα DeX παρουσίασε πρόσφατα η SamsungElectronics, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μειώσει την ανάγκη των εν κινήσει επαγγελματιών για τη μεταφορά πολλών συσκευών, όπως φορητούς υπολογιστές. Η συσκευή είναι συμβατή με το Galaxy S8, βασίζεται στο Android και προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή ενός desktop.
Η κυκλοφορία του DeXStation θα ξεκινήσει παράλληλα με αυτή του Galaxy S8 και θα πωλούνται ξεχωριστά.
Το DeX παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές, να επεξεργάζονται έγγραφα, να περιηγούνται στο Διαδίκτυο, να παρακολουθούν βίντεο, να απαντούν σε μηνύματα, απευθείας από το smartphone τους σε μια μεγαλύτερη οθόνη, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο και ποντίκι.
Οι συνεργασίες με τη Microsoft και την Adobe επιτρέπουν τη συμβατότητα της συσκευής με τις mobile εφαρμογές των Microsoft Office και Adobe, συμπεριλαμβανομένων των mobileAdobeAcrobatReader και του LightroomMobile.
Για να ξεκινήσουν την εργασία τους, οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν το Samsungsmartphone τους στο DeXStation, το οποίο συνδέει τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας με μια οθόνη υπολογιστή συμβατή με θύρα HDMI. Παράλληλα, συνδέεται και με οποιαδήποτε συσκευή πληκτρολογίου και ποντικιού υποστηρίζει τις τεχνολογίες Bluetooth, USB ή RF. Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης δύο θύρες USB 2.0, Ethernet, USB type-C power-in, ανεμιστήρα ψύξης, καθώς και τεχνολογία γρήγορης φόρτισης AdaptiveFastCharging (AFC)