Αποζημιώσεις και αποστραγγιστικά ζητούν οι αγρότες μετά τις πλημμύρες

Αποζημιώσεις και αποστραγγιστικά ζητούν οι αγρότες μετά τις πλημμύρες

Την αποζημίωση των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από τις πρόσφατες πλημμύρες, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».
Στην επιστολή που του απέστειλαν και έδωσαν στην δημοσιότητα, ζητούν να αρχίσει άμεσα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες η διαδικασία εκτιμήσεων του συνόλου των ζημιών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες της περιοχής του Σουφλίου και όχι μόνο. Ζητούν επίσης να ξεκινήσει άμεσα και ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών δικτύων σε όλο τον Έβρο, εκτιμώντας πως η εδώ και χρόνια εγκατάλειψή τους ήταν η αιτία των πλημμυρών που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Χαρακτηριστικά επισημαίνουν ότι: «Οι καταστροφές που σημειώθηκαν δεν ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας, αλλά είναι το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που ακολουθείται από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις. Γιατί στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε. Ε. αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών δικτύων, τα οποία παραμένουν για πολλά χρόνια σε πλήρη εγκατάλειψη».

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*