Τα κυνηγετικά όπλα του 2017

Τα κυνηγετικά όπλα του 2017

Εύχρηστα, ομορφότερα και πιο προσαρμόσιμα είναι τα νέα μοντέλα όπλων κυνηγίου για το 2017, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στη μεγαλύτερη έκθεση των κυνηγετικών και σκοπευτικών ειδών στην πόλη της Νυρεμβέργης.


Στη φετινή έκθεση, που ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι (100.000 τετραγωνικά μέτρα), με περισσότερα περίπτερα (1.515 εκθέτες), ο συναγωνισμός έχει στραφεί πλέον στο ντιζάιν των όπλων, στη βελτίωση των υλικών και των μέσων κατασκευής και στις νέες βαφές, με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί. Η Beretta, η Benelli, η Franchi, η Browning, η Fabarm, η Breda, η Blaser, η Winchester ακόμα και η Perazzi έχουν αναδείξει πλέον τη μαύρη βαφή, τις απλές γραμμές, τα ρυθμιζόμενα κοντάκια αλλά και τους υπερμεγέθεις μοχλούς όπλισης και απελευθέρωσης του κλείστρου σε χώρο κύριου πεδίου ανταγωνισμού.
Με προθήκες στις αποχρώσεις του μοβ δεν υπήρχε σοβαρή εταιρεία που να μην παρουσιάσει όπλα αποκλειστικά για το γυναικείο κοινό. «Σειρήνες» αποκαλεί τη νέα σειρά σουπερποζέ η Fabarm, ενώ η Blaser αλλά από πέρυσι και η Franchi κατασκεύασαν όπλα προσαρμοσμένα στον γυναικείο σωματότυπο τόσο στο μήκος όσο και στη ράχη του κοντακίου. Αλλωστε τα κυνηγετικά ρούχα για τις γυναίκες ήταν παντού. Από τα σκοπευτικά γιλέκα με μοβ διακόσμηση έως το νυφικό (σωστά διαβάσατε) με γραφήματα παραλλαγής δάσους στο λευκό φόντο!
Τα νέα μοντέλα
Οι Ευρωπαίοι κράτησαν για τον εαυτό τους τα νέα μοντέλα, που στοχεύουν σε ένα διαφορετικό κοινό. Ενα κοινό (νεότερο ηλικιακά, γυναικείο και υψηλής μόρφωσης) που το έχει ανάγκη το κυνήγι, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των αντικυνηγών μέσω των ακραίων ζωοφιλικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν ημίγυμνες γυναίκες για να προσελκύσουν υπέρ τους τα μέσα ενημέρωσης.Στα σκοπευτικά όπλα το παιχνίδι έχει κυριολεκτικά ξεφύγει, με το κόστος των συγκεκριμένων όπλων να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Εκεί όπου έχουν επενδυθεί χρήματα από τους κατασκευαστές για την εξέλιξη του μηχανισμού λειτουργίας είναι τα αεροβόλα.
Κολοσσοί όπως η STOΕGER της BERETTA και η DIANA, η GAMO και η GROSMAN μαζί με την αγγλική BSA και τη γερμανική UMAREX έχουν να αντιμετωπίσουν τον ανελέητο ανταγωνισμό από τους Τούρκους (HATSAN κ.λπ.) έως τους Κινέζους – Ταϊβανέζους και τους Νοτιοκορεάτες, με τις εταιρείες αυτές να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Ενα νέο πεδίο ανταγωνισμού που δημιουργεί απορία για την απουσία της Απω Ανατολής στα κυνηγετικά δρώμενα, αφού έχουν την τεχνογνωσία.Τέλος, όπως πάντα, οι Ρώσοι φτιάχνουν τα πάντα, κυνηγετικά-σκοπευτικά-αεροβόλα και τα φτιάχνουν καλύτερα, αφού είναι απίστευτα ανθεκτικά και πρακτικά στη χρήση…

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*