Μαυρίδης: Κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές στην εξόρυξη του ελληνικού ζεόλιθου

Μαυρίδης: Κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές στην εξόρυξη του ελληνικού ζεόλιθου

Σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον όσων προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στην εξόρυξη του ελληνικού ζεόλιθου στα Πετρωτά, έκανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΑXIMUM FM 93,6» και τον δημοσιογράφο Δ.Κολιό, προανήγγειλε μάλιστα πως στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης: «Κάποιοι ενώ υποστηρίζουν ότι θέλουν να βγει ο ελληνικός ζεόλιθος, από την άλλη φαίνεται πως προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές ώστε να μην γίνει η εξόρυξη του. Όλοι ανησυχούμε για τον δρόμο που τραβάει αυτή η υπόθεση» και συμπλήρωσε: «Από την μία λέμε εδώ και πολλά χρόνια ότι πρέπει να γίνει η εξόρυξη του ελληνικού ζεόλιθου που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά. Γιατί υπολογίζεται ότι το κόστος για τους αγρότες που θα το προμηθεύονται μπορεί να πέσει ακόμα και στην μισή τιμή απ’ όσο το αγοράζουν σήμερα και το κόστος του αυτή την στιγμή για χρησιμοποίηση στην γεωργία είναι απαγορευτικό.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο δήμαρχος Ορεστιάδας σημείβσε: «Με τα σημερινά δεδομένα δόθηκε μια άδεια εξόρυξης στην εταιρεία Όλυμπος, την οποία εμείς ως δήμος οφείλουμε να σεβαστούμε και να την εφαρμόσουμε. Αποδεικνύεται ότι κάποιοι έχουν αντιφατικές συμπεριφορές. Ορισμένες κινήσεις δείχνουν πολύ φανερά προς αυτή την κατεύθυνση και συμβαίνει ότι γινόταν τα τελευταία 20 χρόνια. Ποτέ δεν προχώρησε η προσπάθεια να βγει ο ελληνικός ζεόλιθος».

Όσο για τη θέση του δήμου, επεσήμανε: «Εμείς ως δήμος Ορεστιάδας είμαστε ξεκάθαροι. Θέλουμε να βγει ο ελληνικός ζεόλιθος, θέλουμε να προστατευθεί το περιβάλλον, θέλουμε να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή του Τριγώνου. Θέλουμε να γίνει η μονάδα επεξεργασίας στην περιοχή, είτε από τον Όλυμπο είτε από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και φυσικά να εφαρμοστεί απόλυτα η άδεια που εκδόθηκε με τις προϋποθέσεις και τους όρους της. Για μένα υπάρχουν πλέον αποδείξεις ότι κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές στην υπόθεση εξόρυξης και θα γίνουν επίσημα αναφορές και καταγγελίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη άλλωστε μαζεύουμε και τα απαραίτητα στοιχεία γι’ αυτό, ώστε να μην μένουν ερωτηματικά στον κόσμο».