Νέες μπασκέτες αλλά όχι και παρκέ στο “Φώτης Κοσμάς”

Νέες μπασκέτες αλλά όχι και παρκέ στο “Φώτης Κοσμάς”

Νέες μπασκέτες αναμένεται να τοποθετηθούν στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του σταδίου «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει άμεσα αλλά από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, μιλώντας χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή στιον “Maximum FM” και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, οι μπασκέτες έχει κριθεί ότι χρειάζονται αντικατάσταση και έχει εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλιο που είναι απαραίτητο, ωστόσο η αλλαγή αυτή δεν αναμένεται πριν το φθινόπωρο. Αντικατάσταση χρειάζεται βέβαια και το παρκέ, αλλά για αυτό το κόστος είναι κοντά στις 30.000 ευρώ ώστε να ξηλωθεί και να μπει υπόστρωμα και άλλο υλικό. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν, κατά συνέπεια το έργο παραπέμπεται στις καλένδες, καθώς δεν είναι η άμεση προτεραιότητά, μια και υπάρχουν άλλες ανάγκες που επείγουν.

Μα θυμίσουμε ότι το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Φώτης Κοσμάς αποτελεί ουσιαστικά το βασικό γήπεδο για όσους θέλουν να παίξουν μπάσκετ στην Αλεξανδρούπολη, δεδομένης της έλλειψης χώρων άθλησης στην πόλη. Για την ώρα πάντως, οι Αλεξανδρουπολίτες μπορούν να πηγαίνουν στα άλλα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της πόλης, στο πάρκο του Ποιμενίδη και στο κέντρο Νεότητας που θα τοποθετηθούν επίσης νέες μπασκέτες και μάλιστα άμεσα, καθώς και ένας υποτυπώδης φωτισμός», όπως υποσχέθηκε ο κ. Βαταμίδης.