Μοιράζει δωρεάν δορυφορικές συνδέσεις σήμερα και στον Έβρο ο Νίκος Παππάς

Μοιράζει δωρεάν δορυφορικές συνδέσεις σήμερα και στον Έβρο ο Νίκος Παππάς

Στον Έβρο θα βρεθεί σήμερα ο  Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συνεχίζοντας την διήμερη περιοδεία στη Θράκη, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος για την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea.

Στους δικαιούχους του προγράμματος παρέχεται δωρεάν ο δορυφορικός εξοπλισμός (κεραία, αποκωδικοποιητής κ.λπ.), ενώ οι πάροχοι δορυφορικού προγράμματος έχουν δεσμευθεί να παρέχουν δωρεάν επ’ αόριστον τουλάχιστον το πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης. Ο κ.Παππάς θα ξεκινήσει τις επισκέψεις τους στο νομό μας με επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης και το εργοστάσιο της σημαντικής εταιρείας Πρίσμα Electronics. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Τρίγωνο και θα επισκεφθεί τα χωριά Ορμένιο και Δίκαια. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του στο ειδικό σχολείο Ορεστιάδας και η παρουσία του στην Θράκη θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ με την κεντρική πολιτική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Σκούτας και ο Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Το πρόγραμμα του Υπουργού στο νομό Έβρου περιλαμβάνει:

  • 8.30-9.30 επίσκεψη στο εργοστάσιο Πρίσμα Electronics στη ΒΙΠΕ Αλεξ/πολης
  • 11:00 -12.00 Ορμένιο
  • 12:15 -13:00 Δίκαια
  • 14:00 – 15:00 Ορεστιάδα (Ειδικό Σχολείο)
  • 16:30 Αλεξανδρούπολη – Συνέντευξη Τύπου (στο χώρο του Ξενοδοχείου Astir Egnatia)
  • 20:00 Αλεξανδρούπολη – Κεντρική Ομιλία (Επιμελητήριο Εβρου -Λεωφόρος Δημοκρατίας 307
  • Αλεξανδρούπολη)