Το “Διεθνές Εργαστήρι Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού” έστρεψε τα βλέμματα στον Έβρο

Το “Διεθνές Εργαστήρι Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού” έστρεψε τα βλέμματα στον Έβρο

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται από χθες η Αλεξανδρούπολη, αφού ξεκίνησαν οι εργασίες του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού». Την σημαντική αυτή εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και λήγει σήμερα.

Κατά την χθεσινή επίσημη έναρξη του Εργαστηρίου, χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και η Επικεφαλής του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Alla Peressolova. Προβλήθηκαν επίσης βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antti Peltomäiki.

Κουντουρά: Αυξήθηκε ο τουρισμός

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στον χαιρετισμό της η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού στην εμπέδωση της σταθερότητας, της ειρήνης και της ανάπτυξης, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει τις διακρατικές συνεργασίες που προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την τουριστική ταυτότητα κάθε περιοχής. Ειδικά για την ΑΜΘ, η Υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι πληροί τις προδιαγραφές για προσέλκυση τουρισμού 365 μέρες το χρόνο και έκανε την διαπίστωση ότι η τουριστική κίνηση τα δύο τελευταία χρόνια στην περιοχή έχει αυξηθεί.

Η κ. Alla Peressolova από την πλευρά της, ευχαρίστησε την κ. Κουντουρά και τον κ. Μέτιο για τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα και τη σημασία του Προγράμματος του «Δρόμου του Μεταξιού» για τον βιώσιμο διακρατικό τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της έναρξης του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», τέλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης παρουσίασε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως τουριστικού προορισμού.

Με το πέρας της επίσημης έναρξης, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με την κ. Κουντουρά και την κ. Peressolova, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ευρυδίκης Κουρνέτα, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια στον τομέα του Τουρισμού, συμφώνησαν να έχουν τακτική επικοινωνία και συνεργασία και εξέτασαν το ενδεχόμενο να εργαστούν από κοινού ώστε να υπάρξει συνέχεια στη διοργάνωση εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*