Παππάς: Στις περιοδείες μου δεν βλέπω αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Παππάς: Στις περιοδείες μου δεν βλέπω αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ολοκληρώθηκε σήμερα η περιοδεία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στην Θράκη, με την ομιλία του στο Επιμελητήριο Έβρου προς τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Νωρίτερα ο υπουργός, έδωσε συνέντευξη τύπου, εφ’ όλης της ύλης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Έβρου, χαρακτηρίζοντας «απαραίτητο» έργο την παροχή των 13.000 δορυφορικών συστημάτων σε κατοίκους της Θράκης” και επισημαίνοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να μένει πίσω στην πρόσβαση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως «η ανάπτυξη που θα έρθει και φαίνεται από τους δείκτες, πρέπει να είναι δίκαιη προς όλους τους πολίτες».Από αύριο, μάλιστα υποσχέθηκε πως θα αρχίσει εντατική δουλειά για να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Θράκη, στις τηλεπικοινωνίες και στις ραδιοφωνικές εκπομπές.
Ο κ. Παππάς, μίλησε για το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιώσιμης πολιτικής και δίκαιης από την κυβέρνηση, με την οικοδόμηση μηχανισμών στήριξης για όλο το λαό, όπως το κοινωνικό εισόδημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις συλλογικές συμβάσεις, την αποποινικοποίηση των οφειλών προς το δημόσιο και το μέτρο των 100 δόσεων αποπληρωμής. Ωστόσο επεσήμανε πως είναι μέτρα που σταματούν την καταστροφή, αμυντικά και όχι αναπτυξιακά, που όμως σύντομα θα οδηγήσουν στο «ξέφωτο της ανάπτυξης».

“Το 30% της κρατικής διαφήμισης θα

πηγαίνει στα περιφερειακά ΜΜΕ”

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων,  αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών τόσο των πανελλαδικών όσο και των περιφερειακών, τονίζοντας, πως η αρμοδιότητα και η ευθύνη ανήκει πλέον στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Αναφερόμενος στο σχεδιασμό στήριξης της κυβέρνησης για τα περιφερειακά κανάλια, είπε πως σύντομα θα έρθει προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατανομή του 30% της διαφημιστικής δαπάνης του δημοσίου να διανέμεται σε αυτά. Μάλιστα θα προβλέπεται και πρόστιμο σε όσους δημόσιους λειτουργούς δεν τηρούν την αναλογία αυτή ίσο με το ποσό της απώλειας.

“Στόχος μας η ανεμπόδιστη μετάδοση

των ακριτικών ραδιοφωνικών σταθμών”

Επίσης υποσχέθηκε πως θα γίνουν προσπάθειες για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης μετάδοσης των ραδιοφωνικών σταθμών από τα γειτονικά τουρκικά και βουλγάρικα μέσα που παρεμβάλλονται , για τη διασφάλιση του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών να ακούνε ελληνικό ραδιόφωνο.

Σε ερώτηση για την πρόβλεψή της κυβέρνησης για την ιντερνιτική κάλυψη όλης της χώρας αλλά και την ψηφιοποίηση του δημοσίου, ο Νίκος Παππάς είπε πως στόχος είναι οι νέες τεχνολογίες να μπουν στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Παράλληλα εξήγησε πως η μη ψηφιοποίηση μέχρι τώρα του δημοσίου, οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπήρχε ένας κεντρικός σχεδιασμός και ο κάθε φορέας λειτουργούσε με δικά του συστήματα μη συμβατά μεταξύ τους. Ωστόσο σήμερα γίνεται πλέον ένας κεντρικός σχεδιασμός που θα οδηγήσει στην ομαλοποίηση όλων αυτών των προβλημάτων.

“Όσα διαδικτυακά ΜΜΕ είναι πιστοποιημένα

θα παίρνουν κρατική διαφήμιση”

Αναφερόμενος δε στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, είπε πως πλέον έχει καταρτιστεί μια πλήρης λίστα και υπάρχει η πρόβλεψη όσα είναι πιστοποιημένα σ’ αυτήν, να μπορούν να λαμβάνουν κρατική διαφήμιση. Τέλος, σε  ερωτήσεις που αφορούσαν την πορεία της διαπραγμάτευσης, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που απεικονίζουν τη δυσαρέσκεια του λαού στην κυβερνητική πολιτική, ο υπουργός υποστήριξε, πως η διαπραγμάτευση είναι επιτυχής για την Ελλάδα, αφού αποφεύχθηκαν τα επιπλέον μέτρα.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις και τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, είπε πως ο ίδιος περιοδεύει ανά τη χώρα και αυτό που εισπράττει από τους πολίτες δεν είναι αυτό που απεικονίζουν και δείχνουν οι δημοσκόποι. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι πολίτες παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αντιλαμβάνονται πολύ καλά τα θετικά της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Newsrrom

Ιάσονας Πασχ.