Εβρίτες ξεσήκωσαν το κέντρο της Κέρκυρας…

Εβρίτες ξεσήκωσαν το κέντρο της Κέρκυρας…

 

Εβρίτες ξεσήκωσαν το κέντρο της Κέρκυρας πριν μια βδομάδα. Όχι μόνο την φημισμένη πλατεία Λιστόν, αλλά και τα πολυδιαφημισμένα στενά σοκάκια του “νησιού των Φαιάκων”, αφού οι θρακιώτικοι χοροί και τα τραγούδια αντήχησαν και κυριάρχησαν στην πόλη.

Κι αυτό οφείλεται στους χορευτές και τις χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή» από το Διδυμότειχο, οι οποίοι βρέθηκαν στο όμορφο νησί των Επτανήσων για να πάρουν μέρος στο “1ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού Παρασκευή και Σάββατο (21&22 Απριλίου) με θέμα: ‘‘χορεύοντας στην Παράδοση”. Υπό τους… ξεσηκωτικούς ήχους της ορχήστρας του συγχωρεμένου Χρήστου Κουρούδη και με μπροστάρη την πρόεδρο του συλλόγου Ευαγγελία Καραγιάννη και τον δάσκαλο του χορευτικού Σάββα Μινασίδη, χόρεψαν έφτασαν με συγκαθιστό στην περίφημα πλατεία της Κέρκυρας και συνέχισαν με έναν αυθεντικό,θρακιώτικο, εβρίτικο ζωναράδικο.  Ξεσηκώνοντας όσους βρισκόταν εκεί και όχι μόνο τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες που βρίσκονται ήδη στο νησί και θαύμαζαν τις εντυπωσιακές φορεσιές των χορευτών και τις φιγούρες τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου “Θεοδώρα Κατανκουζηνή” ήταν προσκεκλημένος της ΜΚΕ Περιβολίου που είναι μια κυψέλη πολιτισμού και προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση της Κέρκυρας. Οργάνωσε με επιτυχία το “1ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού Παρασκευή και Σάββατο (21&22 Απριλίου) με θέμα: ‘‘χορεύοντας στην Παράδοση.’’ ενώ η «περατζάδα» στην πόλη της Κέρκυρας με τρία χορευτικά συγκροτήματα από Κέρκυρα και Διδυμότειχο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.


Στο διήμερο συμμετείχαν: Το χορευτικό τμήμα και το τμήμα παιδικής χορωδίας της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή» από το Διδυμότειχο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μωραϊτίκων. 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε την Παρασκευή 21/4 το απόγευμα περατζάδα με παραδοσιακά χορευτικά σύνολα στην πόλη της Κέρκυρας με live μουσική, ενώ το Σάββατο 22/4 το απόγευμα, χορευτική εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίου με live μουσική.

Μπράβο σε όλους τους συντελεστές του συλλόγου από το Διδυμότειχο και πάντα…τέτοια. Να διαφημίζουν τον τόπο και τις παραδόσεις του με χορούς και τραγούδια όχι μόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Απολαύστε ΕΔΩ το βίντεο του χορού με τον οποίο έφτασαν στην κεντρική πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας τα μέλη του συλλόγου από το Διδυμότειχο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση