Η 9η Τριεθνής Ποδηλατική συνάντηση 7 Μαίου στην Ανδριανούπολη

Η 9η Τριεθνής Ποδηλατική συνάντηση 7 Μαίου στην Ανδριανούπολη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την ερχόμενη Κυριακή 7 Μάιου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 9η Διεθνής ποδηλατική συνάντηση στην γειτονική Αδριανούπολη Τουρκίας. Έλληνες-Τούρκοι και Βούλγαροι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στην μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου.

Σημείο συνάντησης των Ελλήνων συμμετεχόντων είναι η Κεντρική πλατεία Ορεστιάδας με ώρα αναχώρησης στις 09:30. Ταυτότητα (νέου τύπου!!!) η διαβατήριο απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην σύσφιξη των σχέσεων των τριών χωρών μέσα από την κοινή ενασχόληση με την ποδηλασία.Πέρυσι πάνω από 700 ποδηλάτες από Ελλάδα-Τουρκία και Βουλγαρία ήταν εκεί, στην μεγάλη ποδηλατική γιορτή.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, κλήρωση ποδηλατικών δώρων, περιήγηση στην πόλη και προσφορά φαγητού για όλους τους συμμετέχοντες.

Η Ποδηλατική Λέσχη Ορεστιάδας με ανακοίνωση της έδωσε χρήσιμες πληροφορίες προς τους συμμετέχοντες, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται λοιπόν:

  • Ταυτότητα (νέου τύπου!!!) η διαβατήριο απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία.
  • Μεγάλη προσοχή εντός της Τουρκίας!!! Λόγω της μεγάλης συμμετοχής ποδηλατιστών θα πρέπει όλοι να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τους προπορευόμενους αλλά και να αποφεύγουν τους απότομους ελιγμούς η να σταματάνε απότομα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
  • Καλό θα είναι να αποφευχθούν τα παπούτσια SPD για λόγους ασφαλείας. 3 χιλιόμετρα από την είσοδό στην Τουρκία υπάρχει πλακόστρωτο που καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση για ποδήλατα δρόμου. Το πεζοδρόμιο που υπάρχει δεξιά και αριστερά του δρόμου δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση.
  • Σε γενικές γραμμές συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις υποδείξεις από την τοπική αστυνομική αρχή της χώρας όπου και θα παρέχει κάθε δυνατή ασφάλεια.
  • Τέλος δεν φωτογραφίζουμε και δεν βιντεοσκοπούμε σε χώρους που αυτό απαγορεύεται, όπως στο τελωνείο, έξω από στρατόπεδα, στην απαγορευμένη ζώνη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και σε άλλα μέρη που φέρουν ειδική απαγορευτική σήμανση.

 

Newsroom

Γιώργος Πιτιακούδης