Όλα τα είχαν στην Σαμοθράκη, η αύξηση της ΔΕΗ τους έλειπε

Όλα τα είχαν στην Σαμοθράκη, η αύξηση της ΔΕΗ τους έλειπε

Κατάργηση επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών συζητά η ΡΑΕ

Δεν τους φτάνουν στην Σαμοθράκη όσα αντιμετωπίζουν ως νησί και οι μεν κάτοικοι προσπαθούν να επιβιώσουν οι δε δημοτική αρχή να δώσει λύσεις στα πολλά και τεράστια προβλήματα, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καταργηθεί και επιδότηση των τιμολογίων ηλεκτρισμού της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το skai.gr, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συζητά με τα αρμόδια υπουργεία  την κατάργηση της επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος των νησιωτών, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια ώστε να ελαφρυνθούν οι υπόλοιποι καταναλωτές από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.

Αν αποδεχθεί κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων των νησιωτών που έχουν διαθέσιμο εισόδημα και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί. “Είναι άδικο και στρεβλό το σύστημα της επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών”, είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης.

“Δεν μπορεί φτωχοί κάτοικοι από το χερσαίο τμήμα της χώρας να επιδοτούν πλούσιες επιχειρήσεις στα νησιά”, τόνισε, ενώ κατήγγειλε το κύκλωμα του πετρελαίου , που δεν άφησε να διασυνδεθούν τα νησιά με καλώδιο, ώστε να μην υπάρχουν οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.

Newsroom

Πασχάλης Καρ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*