Τα Λουτρά και ο Έβρος ξετρέλαναν την Βέφα Αλεξιάδου

Τα Λουτρά και ο Έβρος ξετρέλαναν την Βέφα Αλεξιάδου

Ξετρελαμένη από την Αλεξανδρούπολη, τα Λουτρά και γενικότερα τον Έβρο, έμεινε η κορυφαία ελληνίδα μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου που βρέθηκε πριν λίγες μέρες η , προσκεκλημένη του παιδότοπου  ΧΑΝΑ-ΧΑΝΑ που διοργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις με συνταγές από τα βιβλία της.

Μαγείρεψε τις αγαπημένες της συνταγές  από τα βιβλία “Γιορτινό Τραπέζι”,”Πρόσκληση σε τσάι”,”Παιδικό Πάρτι”,  σε ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων και χάρισε σε όσους βρέθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο, πολλές από τις εμπειρίες και τις απόψεις της για την μαγειρική, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, η καταξιωμένη και αγαπημένη σε όλους μας κυρά Βέφα, έπλεξε το εγκώμιο της περιοχής μας. “Πέρασα πάρα πολύ ωραία στην περιοχή σας και φυσικά με πολύ χαρά θα ξαναρχόμουνα αν με καλούσαν. Το πρωινό πήγα στον Άη Γιώργη του Λουτρού, ήρθε και ο ιερέας στην εκδήλωση που ήταν γεμάτη από κυρίες. Το απόγευμα ήταν ένα πάρτι για τα μικρά παιδάκια και εκεί ήταν το καλύτερο. Πολύ όμορφο χωριό τα Λουτρά. Μου άρεσε πολύ. Όλα όσα απόλαυσε ο κόσμος ήταν από το βιβλίο μου και τα έφτιαξε η Στεφανία σε πολύ καλή εκτέλεση.  Γιατί πολλές μαγειρεύουν από τα βιβλία μου αλλά δεν τα πετυχαίνουν όλες.

Σ’ αυτό τον πολύ ωραίο χώρο, τον παιδικό σταθμό  που έχει δημιουργηθεί σε ένα χωριό, τα Λουτρά, από μια γυναίκα τη Στεφανία που ήθελε να υποστηρίξει τον τόπο της. Γιατί όταν την ρώτησα γιατί δεν τον έκανε στην Αλεξανδρούπολη που θα είχε περισσότερο κόσμο, μου είπε ότι ήθελε να υποστηρίξει τον τόπο της. Έναν τόπο πανέμορφο, όπως και η Αλεξανδρούπολη που έμεινα αλλά και όλη η περιοχή σας”

Όσο για την μεγάλη αγάπη της, την μαγειρική που είναι όλη η ζωή της, η κ.Βέφα Αλεξιάδου είπε: “Η μαγειρική θέλει μεράκι και κέφι. Δεν είναι μόνο η συνταγή”.

Newsroom: Καριοφυλλιά Τερ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση