Πέτροβιτς: Θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου προς το Δέλτα του Έβρου

Πέτροβιτς: Θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου προς το Δέλτα του Έβρου

Η Αντιπεριφέρεια Έβρου ήδη κάνει παρεμβάσεις με ειδικά μηχανήματα στο Δέλτα του Έβρου, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τον δρόμο που οδηγεί εκεί και ήταν σε κακή κατάσταση. Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Παράλληλα όμως επεσήμανε ότι: “Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί που αποφασίζουν κάτω στην Αθήνα και λαμβάνουν τις αποφάσεις, να έχουν ιδία αντίληψη τί σημαίνει το Δέλτα του Έβρου που αν το είχαν άλλες περιοχές εκτός Ελλάδος, θα το αξιοποιούσαν διαφορετικά. Δυστυχώς μιλάμε για μια ιστορία δεκαετιών που πάντα εμφανίζει διαφορετικά ζητήματα. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσβασιμότητα στον βιότοπο.

Η Περιφέρεια έχει αρμοδιότητα για τα αναχώματα και τη συντήρηση τους. Η όλη περιοχή ανήκει στον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα που είναι ανεξάρτητη αρχή. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τον δρόμο προς το Δέλτα και τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων θα γίνουν. Δεν αρκεί όμως μόνο να γίνει ο δρόμος πάνω στα αναχώματα. Ήδη γίνεται η αποκατάσταση του μια και υπάρχουν μηχανήματα και δουλεύουν. Όπου μπορούμε θα κάνουμε παρεμβάσεις και δεν θα το αφήσουμε. Το πρόβλημα είναι σύνθετο, μια και υπερυψώνουμε τα αναχώματα για να μην πλημμυρίζει η περιοχή.

Θα πρέπει να γίνει διάλογος με τον Φορέα Διαχείρισης, να έρθει και το υπουργείο και να δώσει χρήματα, ώστε να αναδείξουμε το Δέλτα του Έβρου. Γιατί δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα, αλλά και στη Δαδιά που και εκεί το διαχειρίζεται ανεξάρτητος φορέας. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε σιγά-σιγά να το τελειώσουμε γιατί είναι μεγάλη έκταση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να αποκατασταθεί το πρόβλημα”.