Αλεξανδρούπολη: Με χορούς και επισήμους υποδέχθηκε την Φλόγα της Μαθητιάδας

Αλεξανδρούπολη: Με χορούς και επισήμους υποδέχθηκε την Φλόγα της Μαθητιάδας

Η Φλόγα της 1ης Μαθητιάδας πέρασε από την Αλεξανδρούπολη, πριν ολοκληρώσει την διαδρομή της στην Κομοτηνή όπου διοργανώνονται οι σημαντικοί αυτοί αγώνες.

Την υποδέχθηκαν οι αρχές της πόλης, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβις, τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, και αφού έκαψε για λίγο, συνέχισε το ταξίδι της με τελικό προορισμό το στάδιο των αγώνων στην πρωτεούσα της Ροδόπης.  Στην υποδοχή της Φλόγας υπήρχε και ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν τα χορευτικά τμήματα τω Γυμνασίων του Έβρου τιμώντας με την σειρά τους την Μαθητιάδα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Μαθητιάδα είναι μία εκπαιδευτική διοργάνωση εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, η οποία αποσκοπεί στο να φέρει τα παιδιά κοντά με τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα. Η διεξαγωγή των αθλημάτων θα γίνεται καθημερινά μέχρι και τις 5 Μαΐου στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ενώ τα αθλήματα της θάλασσας θα διεξαχθούν στην Καβάλα. Η συμμετοχή, φυσικά είναι ελεύθερη, ενώ τόσο οι γονείς όσο και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία εκτός από την παρακολούθηση των αθλημάτων να κάνουν και «δοκιμές».

Newsroom: Καριοφυλλιά Τερ.