Ναρκωτικά και διακινητές: Απ’ όλα έχει ο μπαξές των συλλήψεων στον Έβρο

Ναρκωτικά και διακινητές: Απ’ όλα έχει ο μπαξές των συλλήψεων στον Έβρο

Απ’ όλα είχε ο μπαξές των συλλήψεων χθες στον Έβρο. Τέσσερις ‘Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί(Σύριοι), συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, για κατοχή ναρκωτικών οι πρώτοι και διακίνηση μεταναστών οι δεύτεροι.

Συγκεριμένα:

  • Συνελήφθη χθες (3-5-2017) το βράδυ, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, καθώς επίσης για τα αδικήματα της αντίστασης και της απείθειας.
  • Συνελήφθησαν χθες (3-5-2017), στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 62, 39 (άντρες) και 23 (γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. Σστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν τον 62χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 19 ναρκωτικά δισκία. Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Καβάλα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ο 39χρονος, διότι, εντοπίστηκε να κατέχει στην οικία του μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7 γραμμαρίων. Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν την 23χρονη, διότι κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
  • Συνελήφθησαν χθες (3-5-2017) το μεσημέρι, στην παρέβρια περιοχή του Κισσαρίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28, 24, 23 και 21 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις (4) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 40 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν μια (1) πλαστική βάρκα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.