ΝΤΡΟΠΗ!!! Βάζουν τους στρατιωτικούς να πληρώνουν τις στολές απ’ την τσέπη τους

ΝΤΡΟΠΗ!!! Βάζουν τους στρατιωτικούς να πληρώνουν τις στολές απ’ την τσέπη τους

Η επιβάρυνση για κάθε αξιωματικό και υπαξιωματικό θα είναι περίπου 2.000 ευρώ

Δεν φτάνει που τους υποσχέθηκαν ότι θα πάρουν πίσω το υπόλοιπο 50% των περιοκοπών στους μισθούς τους αλλά 30 μήνες τώρα δεν το έχουν υλοποπιήσει, δεν φτάνει που δεν παίρνουν τα επιδόματα που δικαιούνται (παραμεθορίουμ, εκτός έδρας κ.λ.π) τώρα τους βάζουν να πλρώνουν «χαράτσι» ύψους 2.000 ευρώ για τις στολές τους.

Με αυτό το μεγάλο ποσό απειλούνται να επιβαρυνθούν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την εσωτερική διαταγή αλλαγής διακλαδικού κανονισμού στολών και την τροποποίηση του κανονισμού που καθιστά υποχρεωτικές για τους ένστολους δέκα στολές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ, οι στολές του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διακρίνονται σε βασικές και επιπρόσθετες. Σύμφωνα με το ισχύον ΠΔ οι επιπρόσθετες στολές φέρονται από το προσωπικό που υπηρετεί σε συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής τους και της φύσης του έργου τους απαιτούν τη χρήση στολής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι βασικές στολές διακρίνονται σε κύριες, παρεπόμενες και προαιρετικές. Οι κύριες στολές έχουν αρίθμηση από 1 έως 10, η οποία είναι κοινή για τους τρεις Κλάδους και Κοινά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ καθιστά αυτές τις δέκα στολές υποχρεωτικές για όλους τους υπερετούντες, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη να χορηγούνται στο προσωπικό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή πρόβλεψη σχετικού επιδόματος. Με αυτό τον τρόπο το κόστος των στολών θα το επιβαρυνθούν αποκλειστικά οι ένστολοι, οι οποίοι θα κληθούν να ράψουν στολές.

Σύμφωνα με ενστόλους, το κόστος μιας στολής ανέρχεται σε 200 ευρώ, οπότε μετά την τροποποίηση του κανονισμού θα κληθούν να καταβάλουν από την τσέπη τους το ποσό των 2.000 ευρώ για την απόκτηση 10 στολών σε μια περίοδο που οι μισθοί των ενστόλων έχουν δεχθεί απανωτές μειώσεις.

Οι στολές διακρίνονται σε: Στολή υπ’ αριθ.2 (χειμερινή) Στολή Τελετών, Στολή υπ’ αριθ. 8 (χειμερινή-θερινή) Στολή Περιπάτου και Υπηρεσίας, Στολή υπ’ αριθ.8α (θερινή) Στολή Υπηρεσίας, Στολή υπ’ αριθ. 8β (χειμερινή) Στολή Υπηρεσίας, Στολή υπ’ αριθ. 8γ. (θερινή) Στολή Περιπάτου και Υπηρεσίας (Αφρικανικού Τύπου) (μόνο για το ΠΝ), Στολή υπ’ αριθ.9 (χειμερινή – θερινή) Στολή Ασκήσεων – Εκστρατείας και Στολή υπ’ αριθ. 10 (χειμερινή – θερινή) Διακλαδική στολή Ασκήσεων – Εκστρατείας.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*