Πέτροβιτς: Μπορεί να κλείσουμε την Εγνατία για τα διόδια

Πέτροβιτς: Μπορεί να κλείσουμε την Εγνατία για τα διόδια

Κλιμάκωση αντιδράσεων ακόμα και με κλείσιμο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού , στο ύψος της Μέστης, είναι μεταξύ των προτάσεων και σκέψεων που θα τεθούν προς συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με θέμα την κατασκευή σταθμού διοδίων στη Μέστη, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ΕΓΝΑΤΊΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του ΤΑΙΔΕΠ και του τότε πρόεδρου, Στέργιου Πιτσιόρλα, σε συνάντηση αντιπροσωπείας από την περιφέρεια, τον Νοέμβριο του 2016. Τότε από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ, όπως είπε ο κ. Πέτροβιτς, είχε δηλωθεί η βούληση να επανεξετάσει το ζήτημα και τις προτάσεις σχετικά με την εγκατάσταση διοδίων στους Κήπους Αλεξανδρούπολης, κοντά στον τελωνειακό σταθμό των Ελληνοτουρκικών συνόρων. «Στόχος είναι, να γίνει πλέον κατανοητό ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και ο διάλογος να έχει αντίκρισμα» τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.

Επιπλέον σημείωσε ότι, «κάποιοι λειτουργούν με τη λογική του αποφασίζω και διατάσσω και αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Η ΕΓΝΑΤΙΑ χρωστάει στον Έβρο, δύο οδικά τμήματα του κάθετου άξονα, έργο που σέρνεται, καρκινοβατεί και έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η ειδική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Μαίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γιώργος Παυλίδης», της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη-Συνέντευξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου