Πετυχημένη συμφωνία ή 4ο Μνημόνιο; Απαντούν οι βουλευτές Έβρου Γ.Καίσας και Αν.Δημοσχάκης

Πετυχημένη συμφωνία ή 4ο Μνημόνιο; Απαντούν οι βουλευτές Έβρου Γ.Καίσας και Αν.Δημοσχάκης

Η Κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με τους δανειστές τα ξημερώματα της 3ης Μαίου και πλέον ετοιμάζεται να την φέρει στην Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί από την πλειοψηφία των 153 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και να γίνει νόμος του Κράτους.

Το evros-news.gr, το νέο ειδησεογραφκικό site του Έβρου, απευθύνθηκε γραπτώς στους τέσσερις βουλευτές του νομού Έβρου και ζήτησε την άποψη τους. Μας απάντησαν οι δύο από αυτούς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Καίσας και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης. Οι απόψεις τους εντελώς αντίθετες, όπως είναι άλλωστε και οι κεντρικές απόψεις των κομμάτων τους.

Καίσας: Πετυχημένη συμφωνία με θετικό ισοζύγιο

Ο κ.Γεώργιος Καίσας φαίνεται πως θα ψηφίσει την συμφωνία όταν έρθει στην Βουλή, αν κρίνουμε από τις εκτιμήσεις του. Την θεωρεί πετυχημένη και μεθετικό ισοζύγιο, αν και δεν αρνείται πως περιέχει και αρνητικά μέτρα. “Αν και η συμφωνία έχει και αρνητικά και θετικά μέτρα, την θεωρώ επιτυχημένη και με θετικό ισοζύγιο και σας αναλύω τον λόγο:

Πρώτον, τα θετικά μέτρα ισοσκελίζουν πλήρως τα αρνητικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση στο σύνολο, δηλαδή για κάθε ευρώ νέων μέτρων θα έχουμε και ένα ευρώ αντίμετρων με αποτέλεσμα ισοσκελισμένο αποτύπωμα με μηδενική επιβάρυνση.

Δεύτερον, πετυχαίνουμε την ελάφρυνση του Δημόσιου χρέους, δηλαδή πετυχαίνουμε  τον σημαντικότερο στόχο μας κατά την διαπραγμάτευση.
Τρίτον πετυχαίνουμε το τέλος της επιτροπείας και των μνημονίων και την έξοδο στις αγορές από το 2018.
Επομένως, αν τα ζυγίσει κανείς όλα αυτά, μόνο ως θετική μπορεί να κρίνει την συμφωνία. “

Δημοσχάκης: Η Κυβέρνηση φέρνει 4ο Μνημόνιο

και βυθίζει στην ύφεση την Οικονομία

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ και αναπληρωτής ΤομεάρχηςΕθνικής Άμυνας κ.Αναστάσιος Δημοσχάκης, έχει εντελώς αντίθετη άποψη και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει 4ο Μνημόνιο που θα βυθίσει σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία.

Όπως λέει στο evros-news.gr ο κ.Δημοσχάκης: “Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους δανειστές είναι ένα 4ο Μνημόνιο, που βυθίζει ακόμα περισσότερο στην ύφεση την ελληνική οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα και τελικά παίρνει μέτρα μισού δισ. ευρώ το 2018 και 3,6 δισ. ευρώ από το 2019 και μετά.

Η «ηρωϊκή» τους διαπραγμάτευση έχει τις ίδιες τραγικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, όπως κι εκείνη το καλοκαίρι του 2015, που έκλεισαν τις τράπεζες. Τώρα φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή μέτρα ακραίας λιτότητας, χωρίς αναπτυξιακό ορίζοντα, χωρίς καμία δέσμευση ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς καμία χρηματοδότηση. Αντίθετα, επιλέγουν και πάλι να μειώσουν συντάξεις, αλλά και το αφορολόγητο, οδηγώντας στην εξαθλίωση τους πολίτες.

Εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό μιλώντας για αντίμετρα, αποκρύπτοντας όμως την αλήθεια ότι για να εφαρμοστούν πρέπει να επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5% μετά το 2018.

Το Μνημόνιο αυτό, όπως και το προηγούμενο, έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου, γι’ αυτό και αυτά τα μέτρα θα τα ψηφίσουν μόνοι τους. Εμείς δεν θα γίνουμε συνένοχοι.

Ως ΝΔ επιμένουμε ότι μοναδική λύση για να μπορέσει η χώρα να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης είναι να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση”.

Τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις είναι δικές σας…