ΚΥΚΛΩΠΑΣ: Το εβρίτικο λάδι που σαρώνει τα διεθνή βραβεία

ΚΥΚΛΩΠΑΣ: Το εβρίτικο λάδι που σαρώνει τα διεθνή βραβεία

Ένα εβρίτικο λάδι έχει γίνει διάσημο στο εξωτερικό και σαρώνει τα διεθνή βραβεία για την ποιότητα και την γεύση του. Το λάδι του «Κύκλωπα» έχει γίνει πια τόσο διάσημο, που έχει περάσει τα σύνορα της χώρας «ταξιδεύοντας» σε όλα τα σημεία της γης.

Πέρυσι, το 2016, κατέκτησε 27 Παγκόσμια βραβεία. Το ελαιοτριβείο «ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε.» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1982. Πρόκειται για  ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης μέσα στον αρχαιότερο ελαιώνα της Μεσογείου, κοντά στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου από όπου πήρε και τ’ όνομά του.

Η άριστη λειτουργία , η συνέπεια , η σκληρή δουλειά , η συνεργασία και η αξιοπιστία τόσα χρόνια το  έχουν φέρει στην κορυφή της προτίμησης των ελαιοπαραγωγών της Θράκης. Αυτό έδωσε την δυνατότητά να εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό εξοπλισμό πολύ συχνά και να έχει πάντα ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά  Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πάντα η καλύτερη ποιότητα του «εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Κύκλωπας»

Στα ελαιοκτήματα ΚΥΚΛΩΠΑΣ καλλιεργούνται πάνω από 10.000 ελαιόδεντρα .”Είμαστε στην όγδοη θέση στην Παγκόσμια κατάταξη. Μεγάλο πράγμα για ένα μικρό ελαιοτριβείο, μια μικρή οικογενειακή -επιχείρηση, στην άκρη του κόσμου, σ’ αυτό το σημείο της Θράκης» δηλώνει με καμάρι ο κο,Κελλίδης, ο «πάτερ Φαμίλιας» του Ελαιοτριβείου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, την ακούραστη κα Νίκη Κελλίδου και τις δυο τους κόρες, που συνεχίζουν την μεγάλη πια οικογενειακή παράδοση στο χώρο του λαδιού.

«Ο «Κύκλωπας» είναι όγδοος στον κόσμο, μπροστά από Καλαμάτα, Κρήτη, Ισπανία κι άλλες περιοχές με μεγάλη παράδοση» δηλώνει ο ίδιος και κάνοντας τον απολογισμό της περσινής χρονιάς σημειώνει πως έδωσε τα ωραιότερα λάδια. «Δεν είχε καθόλου Δάκο, οι οξύτητες ήταν χαμηλές και η ποιότητα άριστη, έτσι στην Ελλάδα έχουμε πάρει το πρώτο και το δεύτερο βραβείο, δεν είναι τυχαίο».

Στον «Κύκλωπα» δεν έμειναν μόνο στο «Λίφτινγκ» που επέβαλε η κατάκτηση του ISO, ούτε στην περηφάνια που προκαλούν τα αναρτημένα βραβεία στους τοίχους του ελαιοτριβείου, αντιθέτως δεν σταματούν στιγμή να πειραματίζονται συνεχώς. Γευστικός πειραματισμός η ανάμειξη των ελιών με λεμόνια, πορτοκάλια, τσίλι, σκόρδο, βασιλικό και η παραγωγή λαδιού με τις νέες αυτές γεύσεις. «Φτιάχνουμε αρωματικά λάδια με φυσικό τρόπο. Ειδικά στο εξωτερικό αυτά τα γευστικά λάδια έχουν μεγάλη ζήτηση». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λάδι του «Κύκλωπα» πωλείται στο Ιράν, στη Νιγηρία, στο Κατάρ, στη Σαουδική Αραβία, στην Αυστρία, στην Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στη Ρωσία και στην Τουρκία. Ο «Κύκλωπας» κάνει σίγουρα διεθνή «καριέρα». Έτσι, το στοίχημα που ήδη έβαλε η οικογένεια Κελλίδη με τους συνεργάτες της την νέα χρονιά είναι να μοιάσουν στην περσινή στο θέμα της ποιότητας του λαδιού. Ο πήχης έχει ανέβει σίγουρα ψηλά και στον «Κύκλωπα» δεν σταματούν στιγμή να δουλεύουν…