Αλεξανδρούπολη: Σε ένα μήνα θα δένουν ξένα σκάφη στο λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Σε ένα μήνα θα δένουν ξένα σκάφη στο λιμάνι

Το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης αρνήθηκε σε Βέλγους να ελλιμενίζουν τα σκάφη τους γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή την στιγμή και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας ανέφερε ότι σε ένα μήνα το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, τόνισε: «Έχουμε τρομακτική πίεση όχι μόνο από Βέλγους, αλλά και Τούρκους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Ρώσους, οι οποίοι απευθύνονται σε μας και ζητούν να έρθουν για να δουν την περιοχή μας και να αφήσουν τα λεφτά τους εδώ. Το ζούμε και εμείς και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να υλοποιήσουμε όσδα αποφασίσαμε.
Θα κάνουμε μια ανακατάταξη, ώστε να βρούμε τα απαραίτητα κρηπιδώματα και θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε δέκα-είκοσι σκάφη, προκειμένου να μένουν εδώ. Δεν έχουμε ακόμα τρόπο να φιλοξενήσουμε τα σκάφη και τον χειμώνα ώστε να μένουν και να αφήνουν έσοδα στην πόλη» είπε ο κ.Δούκας.
Μάλιστα επεσήμανε ότι προχωρούν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις. «Αυτά τα δύο τα προχωρούμε, ώστε σε ένα μήνα να υπάρχει η δυνατότητα να δένουν αλλά και να μένουν τα σκάφη στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αυτό μας πρότειναν οι ίδιοι και οφείλουμε να το υπηρετήσουμε, θα το κάνουμε έστω και αν χρειαστεί να σπάσουμε μερικά αυγά και να ξεπεράσουμε προβλήματα που θα προκύψουν.
Για το κοινό συμφέρον, ακόμα και αν υπάρξουν αντιδράσεις, δεν μας ενδιαφέρει. Σε ένα μήνα θα μπορούν να ελλιμενίζονται σκάφη στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Θέλουμε να βρουν ένα νέο τόπο οι ξένοι για να φέρνουν τα σκάφη τους, αφού το Πόρτο Λάγος είναι κορεσμένο. Πρέπει να δώσουμε λοιπόν κίνητρα να έρχονται πλέον τα σκάφη στην Αλεξανδρούπολη. Το υλοποιούμε άμεσα».

Newsroom: Ιάσονας Πασχ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*