Δούκας: Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Δούκας: Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Την πάγια θέση του ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν πρόκειται να πουληθεί, επανέλαβε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, με αφορμή νέα δημοσιεύματα που υπήρξαν και πάλι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM ΚΑΙ ΤΟΝ Δημήτρη Κολιό, ο κ.Δούκας τόνισε: «Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Λιμανιού Αλεξανδρούπολης δεν πωλείται. Το λιμάνι δεν παραχωρεί τις μετοχές που ενδεχομένως να εξυπηρετούσε αυτό συμφέροντα όλων των άλλων και όχι το εθνικό συμφέρον.

Τώρα με την αξιολόγηση ξαναμπήκε το θέμα γιατί οι δανειστές ζητούν την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. Αυτό είναι αίτημα τους επειδή τ λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Η σημερινή Κυβέρνηση επέλεξε να αξιοποιηθεί. Δεν πωλείται, αλλά θα αξιοποιηθεί με παραχώρηση για χρήση και εγκατάσταση υποδομών και υπηρεσιών που δεν μπορούν ο οργανισμός λιμένος, η τοπική κοινωνία και το κράτος να υλοποιήσουν. Θα αξιοποιηθούν λοιπόν προς όφελος της περιοχής. Ξεκινούμε σε ένα καινούργιο μπίζνες πλαν, που θα δίνει τους τρόπους και τις διαδικασίες για να γίνουν οι διαγωνισμοί, ώστε μετά τον Μάιο να φτιάξουμε ότι απαιτείται. Μια ελεύθερη ζώνη δηλαδή ή να φέρουμε έναν επενδυτή που να αναλάβει να λειτουργήσει και να εκμεταλλευθεί μια προβλήτα φορτοεκφορτώσεων».

Newsroom: Ιάσονας Πασχ.

Αφήστε το σχόλιό σας