“Παγωμένες” 120 χιλ. αιτήσεις για σύνταξη. Τι πρόκειται να γίνει

“Παγωμένες” 120 χιλ. αιτήσεις για σύνταξη. Τι πρόκειται να γίνει

“Παγωμένες” εξακολουθούν να παραμένουν 120.000 συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη, ενώ ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει εκδοθεί ούτε μια κύρια σύνταξη με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Τα στοιχεία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις, που παρουσιάζουν τα ΝΕΑ δείχνουν ότι εκκρεμούν 60.000 παλιές αιτήσεις, οι οποίες είχαν υποβληθεί πριν τον Μάιο του 2016 και 60.000 νέες συντάξεις, αυτές δηλαδή που υποβλήθηκαν μετά τον περσινό Μάιο με το νόμο Κατρούγκαλου. Από αυτές οι 40.000 αιτήσεις προέρχονται από ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα σε επτά καταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αθήνα εργάζονται μόνο 37 υπάλληλοι εισηγητές για 50.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας ψήφισε διάταξη και δεσμεύτηκε ποσό 859 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των συντάξεων που εκκρεμούν. Το πρόγραμμα έχει ημερομηνία οριστικής λήξης την 31η Οκτωβρίου 2017.

Ολες οι εκκρεμείς συντάξεις θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή διαφορετικά τα κονδύλια θα πρέπει να επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Μέχρι σήμερα από το ποσό των  859 εκατ. ευρώ που έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των συντάξεων που εκκρεμούν, έχουν απορροφηθεί μόνο τα 73 εκατ. ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*